Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté opět POMOHLI!

Praha venkov – VÝCHOD – Policejní hlídce nebyl lhostejný osud malého chlapce, který se 12. dubna při jízdě na kole střetl s osobním vozidlem ve Staré Boleslavi. 

Policisté prvosledové hlídky z Brandýsa nad Labem, prap. Lucie Drábková a pprap. Richard Hrdina, zasahovali u dopravní nehody ve Staré Boleslavi. Při plnění svých úkolů zjistili, že malý cyklista neměl v době nehody na hlavě cyklistickou přilbu. Rovněž se také dozvěděli o tom, že jeho matka a sourozenci se nyní nachází v tíživé situaci. Jejich osud jim nebyl lhostejný, a proto se rozhodli pomoci. Právě jen zásluhou těchto dvou policistů se našel majitel obchodu jízdních kol a doplňků, který se rozhodl chlapci cyklistickou přilbu věnovat.

Dárek si z rukou zasahujících policistů, přišel chlapec převzít v doprovodu své matky do budovy Územního odboru Prahy venkov – Východ v Brandýse nad Labem.

dopravní nehodě, při níž došlo ke střetu nezletilého cyklisty s osobním vozem, došlo 12. dubna ve Staré Boleslavi. Chlapec v důsledku nárazu utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do jedné z pražských nemocnic. Naštěstí se chlapec uzdravil a způsobené zranění se mu téměř zahojilo. Nyní již opět chodí do školy a může si hrát se svými vrstevníky.

Policisté opět naplnili heslo „POMÁHAT a CHRÁNIT“. Jejich skutek svědčí nejen o tom, že jsou správní lidé na správném místě, ale také, že pomáhají nad rámec svých povinností.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – východ
24.5. 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem