Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté odhalili pět padělaných dokladů

KROMĚŘÍŽSKO: Cizinci budou vyhoštěni z ČR. 

Pět padělaných identifikačních dokladů Rumunska odhalili koncem uplynulého týdne na Kroměřížsku policisté z odboru cizinecké policie. Cizincům sdělili podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny s trestní sazbou do tří let.

Na cizince přišli policisté z odboru cizinecké policie minulý týden při mimořádné pobytové kontrole v jedné z firem a na ubytovně na Kroměřížsku. Při prokazování totožnosti předložili cizinci identifikační karty Rumunska, u kterých hlídka za pomocí technických prostředků zjistila, že doklady vykazují známky padělání či pozměnění. Na další výzvu policistů se cizinci prokázali pravými doklady, a to cestovními pasy Ukrajiny, ve kterých měli vylepené platné schengenské víza vydané Polskem, které je opravňují k pobytu na území České republiky, ale neopravňují k výkonu práce v České republice. Cizince jsme zadrželi a odvezli na policejní služebny. Specialista cizinecké policie z oddělení dokladů a specializovaných činností po důkladném zkoumání vyhotovil odborné vyjádření, podle kterého jsou identifikační karty padělky.

Cizince soud potrestal trestem odnětí svobody na šest měsíců s podmíněným odkladem na jeden rok a policisté z cizinecké policie proti nim zahájili, a v těchto dnech stále vedou řízení ve věci správního vyhoštění z území ČR. 

Policisté v loňském roce odhalili 25 padělků identifikačních karet Rumunska a zahájili 136 správních vyhoštění z území ČR.

 

7. února 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem