Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté odhalili několik nelegálně zaměstnaných cizinců

KRAJ - Ve středu 17. srpna 2016 proběhla další součinnostní akce cizinecké policie s Oblastním inspektorátem práce pro Liberecký kraj zaměřená na nelegálně zaměstnávané cizince. 

Policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje v součinnosti s Oblastním inspektorátem práce pro Liberecký kraj kontrolovali v liberecké provozovně v Liberci - Pavlovicích, ulici Kateřinská cizince. Součinnostní akce byla zaměřená na nelegálně pracující cizince, či cizince, kteří nelegálně pobývají na území České republiky. 

Pavlovice1

Kontrola probíhala v provozovně, která se zabývá výrobou a dopravou betonářské oceli. V době, kdy policisté vstoupili do provozovny, zaznamenali zvýšený pohyb osob v její zadní části. Na základě dobré místní znalosti policisté okamžitě zareagovali a proběhli přes provozovnu k brance, která vede k vodnímu toku. Zde policejní hlídka objevila dva cizince, kteří se ukrývali na břehu řeky. Další tři cizinci se dali na útěk přes řeku směrem do louky. Daleko však policistům neutekli. Cizinci se tak chtěli úmyslně vyhnout pobytové kontrole. 

Policisté zkontrolovali celkem šest cizinců, zejména z Moldávie a Rumunska, kterým uložili blokové pokuty dle zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců a jiných osob v celkové výši 2.700,- korun. V pěti případech zajistili osoby z Moldávie, které pracovaly bez povolení k zaměstnání. Se všemi nelegálně zaměstnanými cizinci zahájili správní řízení. Za porušení zákonných norem jim nyní hrozí dle zákona o pobytu cizinců na území České republiky trest správního vyhoštění až na dobu pěti let. Po tuto dobu nebude cizinci umožněn vstup na území členských států Evropské unie. 
 

18.8.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová 
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

Pavlovice

Pavlovice 

Detailní náhled

Pavlovice1

Pavlovice1 

Detailní náhled

Pavlovice 2

Pavlovice 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem