Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté obvinili a zadrželi dvojici mužů

TRUTNOVSKO – Na svědomí mají majetkovou trestnou činnost. 

Zajištěný předmět.jpgZajištěný předmětV těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti dvojici mužů ve věku 25 a 30 let. Oba obvinil z přečinu krádež, kterou v jednom případě spáchali společně, a staršího navíc  ještě z přečinu porušování domovní svobody.

Zejména starší z obviněných se měl činit, neboť mu kriminalisté v této chvíli kladou za vinu hned deset skutků majetkového charakterů, které spáchal na Trutnovsku. Od druhé poloviny června do začátku září letošního roku měl odcizit obuv z bytového domu, několik mobilních telefonů, ať už z domu, kam vnikl, nebo ho měl poškozené vytrhnout z ruky, či v jednom případě majiteli odcizit z kapsy. Dále měl vniknout do bytového domu, stodoly a také na oploceny pozemek u domu. Zde pak odcizit jízdní kola. V neposlední řadě měl odcizit věci ze dvou vozidel, když poškození přišli o autorádio, kameru, kabelku s peněženkou, penězi, doklady, mobilním telefonem, šperky a dalšími osobními věcmi. Pouze v jednom případě se muži měli trestné činnosti dopustit společně, když se za užití odcizených klíčů Zajištěný předmět.jpgZajištěný předmětzmocnili osobního vozidla Chevrolet s úmyslem ho později prodat. Automobil policisté ale včas zajistili a předali zpět majiteli. Oba muži pak skončili v síti kriminalistů, kteří je zadrželi. Celková hodnota odcizených věcí je vyčíslena na téměř 175 tisíc korun.

V současné době je starší muž stíhán vazebně, přičemž už byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a brány věznice opustil v srpnu loňského roku. Nyní mu proto v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Druhý muž je dále stíhán na svobodě a při vynesení odsuzujícího rozsudku je ohrožen dvouletým trestem odnětí svobody. Také on má již z minulosti záznam v rejstříku trestů.

V souvislosti s šetřením ještě další možné trestné činnosti jednoho z obviněných se nyní obracíme také na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud někdo poznává předmět (obrázek z roku 1943) na fotografiích, nebo můžete poskytnout jakoukoli informaci k jeho původu a především majiteli, prosím kontaktujte telefonní číslo 974539651. Děkujeme.

nprap. Lukáš Vincenc
25. září 2020, 10:40

Odkazy do noveho okna

Zajištěný předmět

24.9.2020 

Detailní náhled

Zajištěný předmět

24.9.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem