Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obrovská vlna solidarity

BEROUNSKO – Nemocný Tomáš dostal invalidní kočárek. 

Krátce poté co byla medializována nová sbírka plastových víček od PET lahví, tentokrát pro nemocného Tomáše ze Základní školy Tmaň, který potřeboval invalidní kočárek s ohledem na své postižení, se zvedla obrovská vlna solidarity. Nejinak tomu bylo i v případě ukončené sbírky, kdy lidé podpořili rodinu nemocného Vládíka.

 

Policistům z Berouna se ozval muž, který chce zůstat v anonymitě, ten v rámci svého spolku zakoupil a předal speciální kočárek pro Tomáše.

 

Ozvali se i další lidé, kteří rodinu chtěli finančně podpořit. Rovněž paní z našeho okresu, která bohužel o svého syna přišla a rozhodla se téměř nepoužitý invalidní kočárek po svém synovi rodině Tomáše věnovat. Zprostředkovali jsme kontakt Tomášově mamince, která po domluvě s paní invalidní kočárek nabídla v rámci komunity rodičů takto nemocných dětí dalšímu potřebnému dítěti. Dnešního dne 4. ledna 2017 jsme tento speciální kočárek předali rodině, jejichž dítě prodělalo mozkovou obrnu a doposud používali kočárek, který již vzhledem ke svému opotřebení nesplňuje požadavky k daným účelům.

 

Sbírka víček bude však i nadále pokračovat a to do konce školního roku, neboť Tomášek potřebuje i další kompenzační pomůcky ke zkvalitnění svého dalšího života v souvislosti se začleněním do společnosti svých spolužáků ze základní školy, tak aby s nimi mohl podnikat veškeré školní i volnočasové aktivity. Finance, které získají za výkup nasbíraných víček, pak použijí právě na nákup těchto věcí.

 

Obrovský dík patří všem, kteří se do sbírky zapojili a kteří rodinu podpořili, zároveň muži, který Tomášovi kočárek zakoupil, ženě, díky níž jsme mohli pomoci i další rodině a také těm, kteří se nově do sbírky přidají.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
4. ledna 2017

 

Odkazy do noveho okna

Tomášek s rodiči a osobní asistentkou

Tomášek s rodiči a osobní asistentkou 

Detailní náhled

Tomášek s rodiči

Tomášek s rodiči 

Detailní náhled

Policisté sbírají víčka pro Tomáše

Policisté sbírají víčka pro Tomáše 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem