Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté objevili ve vozidle drogy

Na drogu heroin narazila při úterní kontrole osobního motorového vozidla hlídka policistů z pohotovostní motorizované jednotky. Kvůli nedovolenému držení drogy tak byl obviněn pětatřicetiletý muž z Prahy – Západ. 

Hlídka byla krátce po osmnácté hodině přivolána do ulice Strakonická v Praze 5, kde si měli na jedné z čerpacích stanic dva muži tipovat zaparkovaná vozidla. Policisté na místě objevili dva muže (35,29), kteří seděli v červené felicii. Ti se ale chovali poněkud podezřele, byli nervózní, proto policisté přistoupili ke kontrole vozu. Tam nalezli 28 sáčků s hnědou sypkou látkou, proto si na místo vyžádali policejního psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání drog.
V ten okamžik se začal starší z mužů chovat agresivně. Verbálně napadal členy hlídky a snažil se z místa odejít. Na opakované zákonné výzvy policistů, aby svého jednání zanechal, nereagoval, proto přistoupili k přiložení pout. Na místě pak zkontrolovali ještě vozidlo Škoda Felicia, které patřilo druhému z mužů. Nic podezřelého již ale nenalezli. Následným testem hnědého prášku bylo zjištěno, že se jedná o drogu heroin. Celou věc si tak převzal policejní vyšetřovatel, který pětatřicetiletého muže zadržel a následně také obvinil z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů a umístil jej do policejní cely s podnětem státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby. Nyní mu tak hrozí trest odnětí svobody od 1 do 5 let. Jeho společník byl předveden za účelem podání vysvětlení na policejní služebnu a následně byl propuštěn na svobodu. Případem se i nadále zabývají kriminalisté z policejního obvodu Praha II.  

vytisknout  e-mailem