Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté objasnili vloupání do zlatnictví

Frýdek-Místek - a dopadli dvojici podezřelých.. 

Výborná místní znalost policistů a vyhodnocení kamerových záznamů vedlo k rychlému objasnění vloupání do zlatnictví, ke kterému došlo v první polovině září ve Frýdku-Místku. Toho se měli dopustit 45letý muž a 21letá žena.

Dvojice si měla při noční procházce městem vyhlédnout prodejnu zlatnictví, kdy muž měl výlohou prohodit nalezený kámen a tím ji rozbít. Následně měl přes vzniklý otvor vytáhnout a odcizit z vnitřních prostor výlohy plato se šperky v hodnotě téměř 15 tisíc korun a žena náramek za zhruba pětistovku. Poté z místa oba utekli. Poškozením výlohy vznikla škoda víc jak 8 tisíc korun.

Na oznámení o vloupání a následnou relaci operačního důstojníka zareagovala také policejní hlídka ze sousedního Frýdlantu nad Ostravicí. Díky své místní znalosti propátrávali místa, kde by se možní pachatelé mohli pohybovat. Nakonec zhruba kilometr od zlatnictví nalezli muže odpovídající popisu podezřelého. To už se na místo dostavili také jejich frýdecko-místečtí kolegové, kteří muže zadrželi a ve zkráceném přípravném řízením mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Ten se u výslechu k vloupání doznal. Podezřelý má bohatou trestní minulost a také byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost odsouzen. Z policejní cely tak putoval k soudu, který jej odsoudil k nepodmíněnému trestu odnětí svobody a poslal jej rovnou do výkonu trestu.

Díky operativní činnosti policisté následně zjistili také totožnost druhé osoby, ženy, která se měla podílet na vloupání. Té v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což ji v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policisté v takovýchto případech majitelům prodejen doporučují, aby své objekty řádně proti vloupání zabezpečili, ať už ochrannými mřížemi či uzamykatelnými okenicemi, ale také dalšími zabezpečovacími systémy, které mohou případné pachatele od jejich činu odradit.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
12. října 2023

vytisknout  e-mailem