Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili sérii krádeží věcí v šatnách

HAVLÍČKOBRODSKO: Pětatřicetiletý muž kradl hlavně peněženky 

Havlíčkobrodským policistům se podařilo objasnit krádeže věcí v šatnách. Pachatel se zaměřil zejména na tělocvičny umístěné v brodských středních školách, v několika případech ale vnikl i do šatny fitness centra na Rubešově náměstí. Do šaten se dostával odemčenými vstupními dveřmi, v několika případech vypáčil uzamčené skříňky, většinou ale odcizil volně odložené věci. Bral zejména peněženky s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami, ale odcizil i několik kusů sportovního oblečení, mobilní telefon, hodinky, brýle a další věci. Krádežemi způsobil poškozeným celkovou škodu bezmála 25 tisíc korun. Série uvedených krádeží začala v měsíci listopadu loňského roku a pokračovala až do letošního února.
 
Havlíčkobrodským policistům se na základě vlastního šetření podařilo zjistit, že sérii krádeží má na svědomí pětatřicetiletý muž z Havlíčkobrodska, který se již v minulosti majetkové trestné činnosti dopouštěl a vztahuje se na něj amnestie prezidenta republiky z letošního roku.
 
„Muž je nyní podezřelý z přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Věc řešíme ve zkráceném přípravném řízení“, uvedl npor. Ing. Roman Müller, zástupce vedoucího obvodního oddělení v Havlíčkově Brodě. V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
22. března 2013

vytisknout  e-mailem