Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili případy vloupání

ŽĎÁRSKO: Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení 

Policisté z obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě ve spolupráci s kriminalisty na základě intenzivního prověřování objasnili případy vloupání do vozidla a do kostela, ke kterým došlo na konci srpna letošního roku. V souvislosti s případy sdělili podezření ze spáchání trestné činnosti dvěma mužům, kteří byli již v minulosti soudně trestáni. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Muži z Opavska ve věku jednadvacet a dvacet let jsou podezřelí z toho, že se ve čtvrtek 29. srpna ve večerních hodinách společně vloupali do kostelíku v Novém Městě na Moravě, kde odcizili mimo jiné elektrický přímotop, vysavač, ventilátor a prodlužovací kabely. Škoda byla vyčíslena na částku kolem pěti tisíc korun.

Dvacetiletý muž je dále podezřelý ještě z vloupání do zaparkovaného vozidla, ke kterému došlo o den později, tedy v pátek 30. srpna, v odpoledních hodinách na odstavné ploše u přírodního koupaliště. Po rozbití jednoho z oken z vozidla odcizil batoh s různými věcmi včetně mobilního telefonu a peněženky, ve které měl majitel finanční hotovost, osobní doklady a platební karty. Celková škoda byla vyčíslena na částku kolem osmi tisíc korun.

Na jednotlivých případech policisté intenzivně pracovali a vyhodnocovali všechny získané poznatky. Výsledky prověřování ukázaly v případě vloupání do kostela na dva podezřelé muže a dále, že v případu vloupání do vozidla figuruje jeden z těchto mužů.

Policejní inspektor sdělil oběma mužům podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. Dvacetiletému muži navíc sdělil podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedl npor. Mgr. Stanislav Sochor, vedoucí obvodního oddělení.

Oba podezřelí muži byli již v minulosti v souvislosti s majetkovou trestnou činností soudně trestáni. Jednadvacetiletý muž byl v letošním roce odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. Dvacetiletý muž si již odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody v délce sedmi měsíců, ze kterého se vrátil v březnu letošního roku.

Za výše uvedenou trestnou činnost oběma mužům hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

11. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem