Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté objasnili další krádeže jízdních kol v Hradci

KRÁLOVÉHRADECKO - Obvinili z nich 23letého recidivistu 

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové včera obvinili z krádeže 23letého recidivistu z Hradce Králové. Podle obvinění si měl zejména v průběhu března a dubna t.r. přivlastnit na různých místech v Hradci Králové několik jízdních kol. Kola měl odcizit za pomocí donesených štípacích kleští, kterými překonal lankový zámek. V několika případech zmizely kola jejich majitelům také z nezajištěných koláren nebo společných chodeb domů. Poslední dvě jízdní kola podle policistů odcizil toto pondělí v podvečer na ulici Na kotli a v ulici Hradecká. Celkem si tímto způsobem přisvojil 23 jízdních kol, z nichž většinu rozprodal dalším osobám nebo prostřednictvím různých zastaváren. Obviněný později na policii mj. uvedl, že tzv. „horší kola“ nikde neprodával, pouze je prý krátkodobě použil a poté někde odložil. Podle obvinění měl další škodu způsobit začátkem března na jedné benzinové čerpací stanici, kde ze stojanu odcizil 6 ks tzv. externích nabíječek k telefonům za téměř 6 tisíc korun. Rovněž je mu kladeno za vinu, že v únoru během návštěvy u svého kamaráda  odcizil v pokoji u počítače externí disk HDD za 2 tisíce korun. Dohromady tak způsobil škodu vyčíslenou na téměř 70 tisíc korun.

K osobě obviněného policisté zjistili, že se obdobného jednání dopustil již v minulosti a v současné době je tzv. v podmínce. Ke shora uvedenému jednání se přiznal a uvedl, že krádeže byly jeho jediným příjmem.  Policejní vyšetřovatel podal k rukám státního zástupce podnět k podání návrhu na vazební stíhání obviněného. Za krádeže mu hrozí až 5letý pobyt za mřížemi.

Muži zákona podezřelého zadrželi na základě operativně pátrací činnosti. Současně žádají veřejnost, aby byla ke svému okolí více všímavá. Otázkou totiž zůstává, že si podezřelého muže nikdo při páchání jeho trestné činnosti v krajském městě nevšiml, i když si kola vybíral na frekventovaných místech bez ohledu na denní či noční dobu.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 6. 5. 2016 v 10:30

vytisknout  e-mailem