Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté navštívili děti z kobylnické školky

Kutnohorsko - Za svoji snahu, znalosti a poslušnost byly děti závěrem odměněny policejními omalovánkami. 

O policejní práci,  nebezpečných situacích a nástrahách běžného života, se kterými se mohou setkat ať už doma, nebo na ulici mezi cizími lidmi si s dětmi povídali por. Mgr. Vendulka Marečková společně s prap. Janou Sobotkovou, nstržm. Šimonem Štěpánem a nstržm. Matějem Císařem z kutnohorského Obvodního oddělení ve středu 15. června 2022.

Nebylo opomenuto ani varování před  úrazy  spojenými s jízdou na kole, nebo ve vozidle. Všechny děti  ukázaly, že dobře znají důležitost cyklistické helmy i dětské autosedačky. Věděly, jak se zachovat v situaci, kdy se ztratí rodičům ve velkém obchodě,  odhadly i nebezpečí spojené s komunikací s cizími lidmi,  dobře popsaly nebezpečné věci, které se vyskytují  v jejich  každodenním prostředí a  správně popsaly i svoje chování v silničním provozu.

V závěru setkání přišla na řadu prohlídka policejního vozu i jeho vybavení. Ani zde se děti  nenechaly zahambit a správně reagovaly na otázky ohledně správného chování na silnici v situaci, kdy  se potkají s houkajícími vozidly záchranných složek.

Za svoji snahu, znalosti a poslušnost byly děti závěrem  odměněny policejními omalovánkami.

MŠ KobylniceMŠ Kobylnice

por. Mgr. Vendulka Marečková
Ú PČR Kutná Hora
15. června 2022

 

vytisknout  e-mailem