Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté náhodně v bytě objevili pěstírnu konopí

PLZEŇ - Plzeňští policisté vyjížděli do Hodonínské ulice prověřit oznámení o důvodné obavě o život a zdraví člověka. Odhalili přitom pěstírnu konopí. 

V neděli 2. října 2022 v dopoledních hodinách přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení o důvodné obavě o jednoho z nájemníků bytového domu v Hodonínské ulici. Oznamovatel uvedl, že nájemníka bytu ve čtvrtém patře již delší dobu neviděl, a že má obavu o jeho život. Na místo ihned vyjela policejní hlídka. Následně i ostatní obyvatelé domu potvrdili, že 35letého muže již delší domu neviděli, a že je možné, že se mu mohlo něco přihodit. Vzhledem k tomu, že byt nikdo neotvíral a byla zde důvodná obava o život a zdraví muže, využili policisté svého oprávnění a do bytu vstoupili bez použití násilí. V bytě se ovšem místo nájemníka nacházel stan z termoizolačního materiálu, v němž bylo umístěno několik květináčů s rostlinami konopí.  Policisté zajistili celkem 37 rostlin a další příslušenství k pěstování marihuany. 

Ještě týž den policisté 35letého muže zadrželi a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Případem se nadále zabývají.

nprap. Michaela Raindlová
4. října 2022 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem