Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté na Tachovsku hledají svědky

Dva řidiči ujeli 

Policie České republiky hledá svědky dvou dopravních nehod, které se staly v uplynulých dnech na Tachovsku. První nehoda se stala 14. prosince 2010 kolem 6:10 hod. na silnici I. třídy číslo 21 u obce Bezděkov. Po uvedené komunikace jel od Plané ve směru k dálnici D5 46letý řidič s nákladním vozidlem Mercedes, za kterým měl připojený návěs. Při míjení se s protijedoucím blíže neustanoveným nákladním vozidlem s návěsem došlo k poškození levého zpětného zrcátka nákladního vozidla Mercedes. Dle svědecké výpovědi pravděpodobně došlo k uvolnění kusu zmrzlého sněhu z plachty nebo kabiny neznámé nákladní soupravy, který poškodil zpětné zrcátko nákladního vozidla Mercedes.  Vzniklou škodu na vozidle Mercedes odhadli policisté na 5 000 korun.
Druhá dopravní nehoda, kdy se policisté s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost, se stala 21. prosince 2010 kolem 10:00 hod. na komunikaci mezi obcemi Doly a Bor. Uvedeným úsekem jel ve směru na Bor dosud neznámý řidič s nákladním vozidlem Tatra červené barvy. V době, kdy se na přehledném úseku komunikace míjel s nákladním vozidlem Iveco, vyjel neznámý řidič částí nákladního vozidla Tatra do protisměru. Na tuto situaci řidič Iveca ještě stihl zareagovat tak, že najel na pravou krajnici, která se však pod tíhou vozidla uvolnila a to následně havarovalo v silničním příkopu, kde pravým bokem narazilo o kmen stromu. Neznámý řidič nákladního vozidla Tatra na místě nehody nezastavil a pokračoval dál v jízdě. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo, vzniklou škodu na nákladním vozidle odhadli policisté na 120 000 korun. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno provedenou dechovou zkouškou.
Policisté žádají všechny svědky, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci k uvedené dopravní nehodě, jež by napomohla jejímu řádnému prošetřením a ustanovení neznámého řidiče a vozidla, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR, Územní odbor Tachov – dopravní inspektorát, tel.: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou podat také na telefon 974 321 082 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jersáková
27. 12. 2010

vytisknout  e-mailem