Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté na mysliveckých honech

Jižní Čechy – Od počátku sezóny policisté zrealizovali tři kontrolní akce. (Hlasová schránka 974 221 116)  

I v letošní začínající myslivecké a lovecké sezóně policisté zaměřují svoji pozornost na dodržování ustanovení zákona o zbraních a střelivu i zákona o myslivosti. Od 1. září, kdy každoročně začíná období odlovu zvěře, provedli jihočeští policisté celkem tři kontrolní akce, při kterých nebyl zjištěn žádný přestupek. Po vzájemné dohodě s orgány státní správy na úseku myslivosti proběhly dvě kontrolní akce na Jindřichohradecku a jedna na Prachaticku. Vzhledem k tomu, že uvedené opatření se týká i případných loveckých hostů ze zahraničí, policisté v rámci provedených akcí zkontrolovali také desítku cizinců.
Policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál ve spolupráci se svými kolegy z pořádkové policie se při namátkových kontrolních akcích zaměřují především na požívání alkoholických nápojů a bezpečnost i technický stav loveckých zbraní. Stejně tak policisty zajímá pojištění a platnost nutných dokladů pro výkon práva myslivosti. Zároveň také dohlížejí na dodržování ustanovení zákona o myslivosti, které se týká zákazu účasti osob mladších patnácti let na společných loveckých honech.
„ S ohledem na aktuálnost uvedené problematiky, kdy lovecká sezóna potrvá až do konce kalendářního roku, budeme v provádění kontrolních akcí na úseku myslivosti i nadále pokračovat“, uvádí jihočeská vedoucí Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál plk. Mgr. Irena Nová.

komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

 

 

 

vytisknout  e-mailem