Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté na Memoriál Air Show

LITOMĚŘICKO – Zajišťovali pořádek ale i poradenství… 

Na jedné z největších letecko - společenských akcí, která proběhla o víkendu 25. a 26. června 2022 v areálu letiště v Roudnici nad Labem jste se mohli častěji setkat také s policisty. Nejenže na této dvoudenní akci zajišťovali dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu, dohlíželi na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti, ale také poskytovali informační a poradenskou službu. Mnoho účastníků akce navštívilo jejich stánek, který nabízel informace k náborové kampani, různé preventivní a prezentační materiály.

Z řad účastníků byl zájem o podrobnější informace o policejní práci, možnostech uplatnění a podmínkách přijetí. Policisté zájemcům poskytli brožury a letáky přibližující uplatnění u Policie ČR, požadavky na přijetí, výsluhové nároky a další výhody tohoto povolání. Bližší informace k náboru nových policistů v Ústeckém kraji naleznete ZDE.

Účastníci akce se zde mohli rovněž dozvědět jak zabezpečit svůj byt před odjezdem na dovolenou, jak předcházet rizikovým situacím abychom se nestali obětí nepoctivců a podvodníků, informace o kyberkriminalitě a z dalších oblastí prevence kriminality. Vzhledem k tomu, že na středu 15. června připadl letos Evropský den proti vloupání, varování se týkalo i rizik spojených s vloupáním do obydlí.


Na místě bylo možno si prohlédnout také vozidlo a jeho vybavení určené pro prvosledové hlídky. Policisté pamatovali i na naše nejmenší, kteří si mohli zasoutěžit ve znalostech z oblasti bezpečnosti silničního provozu a získat za své úsilí drobný dáreček.

Pozitivním výsledkem je také skutečnost, že policisté na této významné akci v areálu letiště nemuseli řešit žádné protiprávní jednání či narušení veřejného pořádku.
Opačná situace byla na příjezdových komunikacích, kde mohli řidiči očekávat, že se setkají s policisty. I přesto tři osádky vozidel zaplatily pokutu za to, že během jízdy nepoužily bezpečnostní pásy. Na roudnické letiště se také vydal řidič, který usedl za volant vozidla s platným zákazem řízení všech motorových vozidel. Sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si převzal ještě téhož dne.

27. června 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

Air show

Air show 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem