Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté na Gymnáziu v Neratovicích

MĚLNICKO - Mezi studenty Gymnázia Františka Palackého v Neratovicích zavítal v měsíci březnu policista z místního obvodního oddělení policie. 

Dvě hodiny strávil nprap. Vítězslav Jaroš se studenty sexty a septimy. Připomněl studentům druhy společenských norem, jakým způsobem si je společnost vytváří a kdo dohlíží na jejich dodržování. Následně je seznámil se sociálně patologickými jevy ve společnosti. Při besedě se nprap. Jaroš zaměřil zejména na vandalismus. V souvislosti s tím osvětlil podstatu páchání a možné tresty trestných činů poškození cizí věci a sprejerství.

beseda se studenty

Neméně zajímavé bylo další téma a to extremismus. Zde seznámil studenty s druhy extremismu a v čem spočívá jeho nebezpečí. „ Síla extremistů vychází z lidské nevědomosti. Jedinou možností, jak s jejich propagandou bojovat, je komunikace, otevřenost a nabízení alternativy“, řekl. Policista rozebral se studenty například trestné činy narušující soužití lidí a trestné činy proti lidskosti.

Na závěr měli studenti možnost shlédnout kratičká videa chování některých fanoušků na fotbalových zápasech a diskutovat o diváckém násilí v souvislosti s právními normami a porušováním zákona.

Během besedy samozřejmě nprap. Jaroš zodpověděl studentům spoustu všetečných dotazů.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
4.4.2016

vytisknout  e-mailem