Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté museli opět použít varovný výstřel

MLADOBOLESLAVSKO – Řidič v zákazu řízení policistům neutekl! 

V úterý dne 15. září tohoto roku zastavili v rámci silniční kontroly dopravní policisté třiatřicetiletého řidiče cizí státní příslušnosti v ulici Husova v Mladé Boleslavi. Muž za volantem osobního vozidla Renault Laguna se prokázal cizími osobními doklady, načež policisté zjistili, že řídí i přes opakované uložení zákazu řízení motorových vozidel.

Následně se cizinec dal na útěk, ale za několik desítek minut byl vypátrán a zadržen policisty mladoboleslavského obvodního oddělení II. v nedalekém lesoparku. Při pronásledování se muž snažil ještě zákrok mařit neuposlechnutím výzvy policistů. Ti proti němu použili donucovací prostředky včetně varovného výstřelu. Hned po zadržení byl cizinec umístěn do policejní cely.

Dne 16. září 2020 mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Den poté byl podezřelý muž odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody a na příkaz soudu ho policisté eskortovali do věznice k výkonu trestu.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
21. září 2020

vytisknout  e-mailem