Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté kontrolovali řidiče

Jeden řidič nadýchal. 

     Ve čtvrtek 10. července proběhla na Benešovsku dopravně-bezpečnostní akce. Sedmnáct policistů z pořádkové a dopravní služby zjistilo 22 přestupků. V blokovém řízení jich na místě vyřídili 21 a vybrali za ně celkem 5.800,- Kč. Jednu pokutu v hodnotě pěti set korun řidič na místě nezaplatil, policisté mu proto předali složenku.

     V jednom případě policisté zjistili řidiče pod vlivem alkoholu. V dopoledních hodinách řídil ve Vlašimi šestačtyřicetiletý muž speciální motorové auto Škoda 706 RT. Hlídka dopravních policistů ho v ulici Navrátilova kontrolovala. Dechová zkouška ukázala, že je pod vlivem alkoholu. Elektronický přístroj řidiči naměřil hodnotu 1,30 promile alkoholu v dechu. Případ si převzal policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Výsledky ukazují, že řidiči se na silnicích chovají stále neukázněně a dopouštějí se velkého počtu dopravních přestupků. S policisty v bílých čepicích se budou na silnicích setkávat i v následujících měsících.

vytisknout  e-mailem