Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté kontrolovali prodej pyrotechniky

MOST - Hlídky zamířily do tržnic v horách i do prodejen ve městech. 

Policisté mosteckého územního odboru kontrolují, zda je při prodeji pyrotechnických výrobků  dodržován zákon o pyrotechnice. Hlídky zajímá to, zda jsou výrobky bezpečně uloženy, zda jsou opatřeny návodem v českém jazyce a zda je při prodeji dodržována věková hranice kupujících.  Kontroly začaly  již v předvánoční době. Cílem těchto akcí je ochrana lidského života, zdraví, majetku včetně ochrany a bezpečnosti spotřebitelů a to s přihlédnutím k zájmu na ochraně životního  prostředí při prodeji a uskladnění zábavní pyrotechniky v prodejnách a prodejních stáncích.

V Mostě policisté spolu s pracovníky České obchodní inspekce vytipovali šest prodejen, ve kterých k prodeji pyrotechnických výrobků dochází. V jedné prodejně neobsahovala prodávaná pyrotechnika český návod. V ostatních prodejnách nebylo zjištěno žádné pochybení. V Litvínově se hlídky zabývají intenzivně kontrolami prodeje výrobků pyrotechniky a to v rámci běžného výkonu služby. Ani oni nezjistili žádné pochybení.

Včera policisté obvodního oddělení Hamr zamířili spolu s pracovníky ČOI na tržnice v obcích Mníšek a Český Jiřetín. Tam zkontrolovali celkem 12 prodejen a zjistili jeden přestupek na úseku zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců a jedno porušení zákona na úseku ochrany spotřebitele.  

 

Kontrola tržnice u hranicKontrola tržnice u hranic

 

 

 

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 29. prosince 2016

vytisknout  e-mailem