Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali nelegální zaměstnávání

KRAJ - V průběhu uplynulého týdne provedli policisté z cizinecké policie kontrolu výrobního podniku v Liberci. Zajistili 8 cizinců, kteří pracovali bez povolení k zaměstnání. 

Uplynulý týden v úterý 13. února 2018 proběhla od počátku letošního roku v pořadí již šestá policejní akce cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Policisté z Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort v součinnosti s Celním úřadem pro Liberecký kraj provedli kontrolu v liberecké provozovně na výrobu cukrovinek. 1

Policejní akce byla zaměřena na nelegální zaměstnávání cizinců a na nelegální pobyt cizinců na území České republiky a na porušení povinností cizinců dle zákona o pobytu cizinců. Kromě toho policisté pátrali také po osobách, vozidlech a věcech.

Policisté společně s celníky zkontrolovali celkem 42 občanů České republiky a 34 cizinců. Nejvíce zkontrolovaných cizinců pocházelo z Ukrajiny. Během kontroly policisté zjistili 6 přestupků dle zákona o pobytu cizinců, za které uložili celkem 6 pokut v příkazním řízení v celkové výši 1.800,- korun. Dále zajistili v souladu se zákonem o Policii ČR 8 cizích státních příslušnic, které pracovali v České republice bez povolení k zaměstnání. Následně s cizinkami zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění, které pravděpodobně skončí vydáním Rozhodnutí o správním vyhoštění.

Vydáním rozhodnutí o správním vyhoštění bude cizinkám stanovena lhůta na vycestování a doba, po kterou nebudou moci vstoupit na území členských států Evropské unie. Pokud by se tyto cizinky rozhodly, že nebudou rozhodnutí akceptovat, hrozí jim trestní stíhání pro přečin maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což by jim hrozil v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

V průběhu roku budou policisté z cizinecké policie v podobných akcích jistě pokračovat. 
 

19. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem