Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté kontrolovali hony

ZLÍNSKÝ KRAJ: Myslivci byli vzorní.  

Každoročně v podzimních a zimních měsících provádějí policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Zlínského kraje kontroly na mysliveckých honech.  Při kontrolách v závěru loňského roku policisté nemuseli řešit žádné pochybení ze strany myslivců.

V průběhu listopadu a prosince loňského roku policisté navštívili napříč Zlínským krajem 63 honů, na kterých zkontrolovali 1 358 držitelů. U všech osob, které při honu manipulují se zbraní, mohou policisté provádět orientační dechovou zkoušku, a to nejen na začátku honu, ale také v jeho průběhu nebo těsně po jeho skončení.  V loňském roce jsme požití alkoholu u žádného z kontrolovaných účastníků honů nezjistili.  V případě, že by byl myslivec při konání honu pod vlivem alkoholu, nesměl by dále pokračovat a na místě bychom zadrželi jeho zbraň. Podle množství zjištěného alkoholu bychom pak za přestupek uložili blokovou pokutu nebo zjištěné protiprávní jednání oznámili k projednání správnímu orgánu.

Při kontrolách se policisté dále zaměřují na kontrolu dokladů, a to zbrojních průkazů, průkazů zbraní a loveckých lístků. Fyzicky kontrolují také zbraň. Zajímá je nejenom celkový stav zbraně, ale ověřují také výrobní číslo a zajímá je také, zda je zbraň opatřená platnými zkušebními značkami. Velkou pozornost věnují policisté technickému stavu zbraně. Pokud zjistíme, že stav zbraně je nevyhovující, zakážeme jejímu držiteli střelbu a vyzveme ho, aby předložil zbraň Českému úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva. Při loňských kontrolách byli myslivci vzorní, policisté nemuseli řešit žádné jejich pochybení.

Fotografie jsou z honů v Třeběticích a Šelešovicích na Kroměřížsku.
 

13. ledna 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

kontroly honů

kontroly honů  

Detailní náhled

kontroly honů (2)

kontroly honů (2) 

Detailní náhled

kontroly honů

kontroly honů  

Detailní náhled

kontroly honů (4)

kontroly honů (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem