Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali chatovou osadu Bílý kámen v Doksech

ČESKOLIPSKO - Projekt "Zabezpečte se !" pokračuje. 

V pátek policisté zkontrolovali zabezpečení rekreačních chatek a domů v oblasti Bílý kámen v Doksech. Většina majitelů v zimním období tyto objekty dlouhodobě neobývá a ani nenavštěvuje. Zevrubnou prohlídkou zjišťovali, zda chaty nenesou stopy po násilném vniknutí, a to zejména v okolí okenic a dveří a nebo zda nejsou násilně otevřeny přilehlé přístavky a kůlny. Volně tak navazují na celorepublikový preventivní projekt "Zabezpečte se ! Chraňte majetek sobě i svým sousedům ! ", na kterém spolupracuje Policie České republiky s Ministerstvem vnitra ČR.

Při páteční kontrolní akci, při které si ověřili stav více jak stovky rekrečních objektů, zanechali majitelům za dveřmi informační leták o této preventivní kampani obsahující informace o hlavních zásadách prevence před vloupáním i informaci o možnosti využití mobilní aplikace. Podrobnosti naleznete zde.

V případě, že by policisté zjistili závažné nedostatky v zajištění nějakého objektu, kontaktovali by jeho majitele a informovali ho o tom.  Na Bílém kameni ale bylo v pátek vše v pořádku. V namátkových preventivních kontrolách rekrečních osad nejen na Doksku budeme samozřejmě i nadále pokračovat. Pod článkem si můžete prohlédnout fotografie z páteční akce na Bílém kameni.

26. 1. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
ťisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem