Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté komunikují s dětmi, které jsou spolujezdci ve vozidlech

KUTNOHORSKO - Akce „Léto s dětmi“ bude pokračovat ještě do konce prázdnin. 

O letošních prázdninách Policie České republiky pokračuje v konceptu vzdělávání a informování účastníků silničního provozu.

Novinkou pro letošní rok je komunikace s dětmi, které jsou o letních prázdninách častými spolujezdci ve vozidlech. Jejich prostřednictvím policisté vyzívají k debatám o pravidlech silničního provozu celé rodiny a osádky osobních vozidel. Děti v průběhu letních prázdnin obdrží, při běžných silničních kontrolách, od policistů dětské kvízy s oblíbenými kresbami poldíků, Barbie či Hot Wheels a také visačky s logem Policie ČR, na kterých je série otázek k vybraným tématům z dopravní problematiky. Tyto letáky ve formě skládačky jsou vyhotoveny ve dvou variantách pro dívky a pro chlapce.

Děti i jejich rodiče oslovovali po celé léto v rámci běžných silničních kontrol také policisté kutnohorského dopravního inspektorátu. Do této akce se také společně s pracovnicí oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Kutná Hora zapojil krajský koordinátor BESIPu pro Středočeský kraj.

Během úterní akce 22. srpna 2017 v dopoledních hodinách tak společně debatovali a rozdávali i omalovánky s dopravní problematikou a reflexní pásky.

Akce „Léto s dětmi“ bude pokračovat ještě do konce prázdnin. Myšlenku a poselství této kampaně budou poté, zejména policisté oddělení tisku a prevence, šířit i během školního roku v rámci preventivních přednášek v základních školách.

O akci „Léto s dětmi“ se dočtete:

http://www.policie.cz/clanek/deti-chteji-diskutovat-na-tema-bezpecnost-a-plynulost-silnicniho-provozu-rodicum-se-to-moc-nelibi.aspx

http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/foto-rodice-kontrolovali-deti-odmenili-20170818.html

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
22. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

akce Léto s dětmi

akce Léto s dětmi 

Detailní náhled

akce Léto s dětmi 1

akce Léto s dětmi 1 

Detailní náhled

akce Léto s dětmi 2

akce Léto s dětmi 2 

Detailní náhled

akce Léto s dětmi 3

akce Léto s dětmi 3 

Detailní náhled

akce Léto s dětmi 4

akce Léto s dětmi 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem