Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté jí zachránili život!

TRUTNOVSKO - Když vešli do bytu, byla v bezvědomí! 

Díky oznámení od sousedky týkající se přestupkového jednání a zásahu úpických policistů neskončilo tragédií v neděli popíjení muže a ženy v Úpici. Třiatřicetiletou ženu v bezvědomí oživili na jedné ubytovně místní policisté a přivolali na místo lékaře.

Krátce po 18. hodině jsme přijali na lince 158 oznámení od ženy (sousedky), které opilý sedmačtyřicetiletý muž vyhrožoval na ubytovně újmou na zdraví. Přivolaní policisté v jeho bytě objevili ženu ležící v bezvědomí na posteli. Na nic nečekali a začali s oživovacími pokusy, které byly naštěstí úspěšné, a žena začala dýchat! Po několika minutách však upadla do bezvědomí podruhé, né však na dlouho. Poté si jí převzal přivolaný lékař a odvezl jí do nemocnice. Jednalo se o jeho přítelkyni, s kterou údajně měli popíjet alkohol.

Notně opilého sedmačtyřicetiletého muže, který celou dobu hlídce stěžoval práci a nakonec i vyhrožoval sebevraždou, policisté zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde strávil noc.

Úpičtí policisté svým jednáním zachránili to nejcennější, lidský život. Za toto jim patří velké poděkování a všichni bychom si z nich mohli vzít příklad!  

por. Pižlová Šárka, DiS.
1. 11. 2017, 13:05

vytisknout  e-mailem