Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté hlídali rychlost

Policisté z celé České republiky se v době od 17. do 23. srpna zaměřili na dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Celorepublikové kontroly byly naplánovány v rámci spolupráce Policie ČR s organizací TISPOL. Akce se stejným zaměřením se uskutečnily i v dalších evropských státech organizovaných v TISPOL.  

Kontroly provádělo celkem 1907 policistů z dopravní, pořádkové, cizinecké i kriminální policie. Do akce byly zapojeni také pracovníci celních úřadů a orgánů krajských úřadů a obecních úřadů obcí s rozšířenou působností. Zkontrolováno bylo přes 22 979 vozidel. Policisté odhalili celkem 5 602 přestupků a uložili pokuty v celkové výši 4,731.800 Kč. Z toho 592 přestupků bylo oznámeno správním orgánům. O tom, že řidiči stále nejsou ochotni na silnicích respektovat pravidla, svědčí i fakt, že ve 2 817 případech z celkového počtu přestupků se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti. Pod vlivem alkoholu bylo odhaleno 55 řidičů a 472 osob nebylo za jízdy řádně připoutáno.
 
Při kontrolách bylo odhaleno také 675 technicky nezpůsobilých vozidel a v 68 případech byla neoprávněně použita zpoplatněná komunikace. V průběhu týdne bylo uloženo také 11 kaucí v celkové výši 198 000 Kč. Akce odhalily 47 trestných činů, 9 pohřešovaných nebo hledaných osob a 2 odcizená vozidla.
 
Do konce tohoto roku se  v rámci organizace TISPOL uskuteční ještě 3 celorepublikové akce různého zaměření.
 
kpt. Mgr. Veronika Benediktová

vytisknout  e-mailem