Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dopadli zloděje na útěku

KLADENSKO - Pachatel se vloupal do dvou vozidel a vnikl na pozemek.  

Kladenští policisté zadrželi v sobotu 22. října 2016 krátce po jedné hodině podezřelého pachatele, který se dopustil několika trestných činů v obci Velké Přítočno na Kladensku.

Na základě oznámení na policejní služebnu, že neznámý pachatel  v obci Velké Přítočno, v ulici Ve Stráni poškodil zadní okno a zrcátko u osobního vozidla značky Nisan, vyjela policejní hlídka obvodního oddělení Unhošť  provést šetření  na místo činu. Pachatel způsobil v tomto případě  majiteli škodu ve výši 6 000,-Kč a z vozu neodcizil žádné věci.

Dále se tento pachatel dopustil vloupání do dalšího osobního vozidla Chevrolet v Dolanské ulici, kde opět došlo k poškození okna v hodnotě  4 000,-Kč a odcizení drobností  ve výši 300,-Kč. Při páchání této trestné činnosti  byl vyrušen příjezdem policejní hlídky a odcizené věci zde ponechal a dal se na útěk .

Na místo činu byli vysláni i policisté hlídkové služby, kteří podezřelého muže dopadli v Dolanské ulici na soukromém pozemku. Pachatel na tento pozemek vnikl po překonání oplocení a před hlídkou se schovával v zadní části objektu .

Podezřelý pachatel byl policejní hlídkou zadržen a vyzván k prokázání totožnosti. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že zadrženým je padesátiletý muž z Prahy. Podezřelý pachatel kladl při zadržení značný odpor, nereagoval na policejní výzvy a byl velmi agresivní. Z těchto důvodů policejní hlídka při zadržení použila donucovací prostředky formou hmatů a chvatů.Poté byl eskortován do policejní cely.

Dne 23. října 2016 bylo zahájeno trestní stíhání obviněného pro trestné činy poškození cizí věci, porušování domovní svobody a krádeže.

 

nprap.  Jana  Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

24. října 2016

vytisknout  e-mailem