Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dopadli zloděje, který odcizil několik jízdních kol

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Kola se vrátila původním majitelům 

Začátkem minulého týdne, v úterý 22. září 2021 zahájili kriminalisté z Prahy venkov - východ trestní stíhání dvaatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

Muže viní z několika případů krádeží jízdních kol. Toho se měl dopustit nejméně ve třech případech.

V prvním případě to bylo již v měsíci květnu. Z uzamčeného a oploceného pozemku rodinného domu v Brandýse nad Labem bylo z garáže odcizeno jízdní kolo značky TREK 6700 včetně příslušenství v celkové hodnotě 15 tisíc korun. O několik dní později zastavila hlídka policistů při silniční kontrole třiatřicetiletého muže s dvaatřicetiletým spolujezdcem, kdy u nich ve vozidle bylo nalezeno jízdní kolo. Operativně pátrací činností policistů bylo zjištěno, že se jedná právě o výše zmíněné odcizené jízdní kolo z Brandýsa nad Labem. Dvaatřicetiletý muž se policistům doznal, že ho odcizil a poprosil kamaráda, aby ho odvezl do Prahy, kde chtěl kolo prodat. Policisté následně jízdní kolo vrátili zpět jeho majiteli.

Druhý případ krádeže jízdního kola se stal v pondělí 20. září 2021 v Průmyslové ulici v Brandýse nad Labem. Před restauračním zařízením bylo odcizeno ze stojanu elektrokolo v hodnotě 20 tisíc korun. Policisté následně prověřili kamerové záznamy a na základě nich a místní znalosti poznali osobu muže, který s kolem z místa odjíždí. I zde se jednalo o dvaatřicetiletého muže.

V posledním případě policisté zadrželi muže jeden den po krádeži. K té došlo v úterý 21. září 2021 kolem poledne v obci Káraný. Tam v ranních hodinách přijel dvaačtyřicetiletý muž do svého zaměstnání na kole. To zaparkoval v areálu firmy, tak jako každý den. V době oběda však zjistil, že kolo zmizelo. Policisté na místě zajistili kamerové záznamy a poznali podezřelého muže. Toho konfrontovali s prověřovanou událostí a muž se jim ke spáchání přečinu doznal, proto byl na místě policisty zadržen a převezen k výslechu. Tam se muž policistům doznal i ke krádeži elektrokola. To však pravděpodobně stihl prodat. Jízdní kolo odcizené z obce Káraný vydal a kolo se tak vrátilo jeho původnímu majiteli.

Za všechny tyto skutky hrozí dvaatřicetiletému muži až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
29. září 2021
 

vytisknout  e-mailem