Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dopadli tři zloděje na útěku

KLADENSKO - Zadržení muži byli umístěni do policejních cel. 

Jen několik minut po půlnoci dne 1. srpna 2021 vyjížděla policejní hlídka obvodního oddělení Zlonice na základě oznámení do obce Tmáň, kde se dopouštěli neznámé osoby trestné činnosti.

Při příjezdu policejní hlídky na místo oznámení do obce Tmáň se dali tři muži, pohybující se okolo osobního vozidla značky BMW na útěk přes potok a dále do pole. Policistům se přibližně po padesáti metrech podařilo všechny tři podezřelé pachatele dopadnout za pomoci donucovacích prostředků a zadržet. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že tříčlenná skupina odcizila z osobního vozidla BMW pneumatiky o velkosti 18“, čímž způsobila majiteli škodu ve výši 20 000,-Kč. Dále při odmontování poškodili vozidlo a vzniklá škoda poškozením byla předběžně vyčíslena na částku 10 000,-Kč.

Podezřelí muži, cizí státní příslušnosti ve věku třiadvacet, devatenáct a sedmnáct let byli po zadržení převezeni na policejní služebnu k provedení prvotních a procesních úkonů a poté eskortováni k umístění do policejních cel.

Dne 2. srpna 2021 byli všichni tři podezřelí muži obviněni z trestných činů krádež a poškození cizí věci a následně propuštěni na svobodu.

Policie vyzývá občany, aby byli obezřetní a pokud zaznamenají pohyb podezřelé osoby při páchání trestné činnosti, aby využili bezplatné policejní linky 158 a svým zavoláním pomohli dopadnout pachatele trestné činnosti. Všímavostí občanů a upozorněním na protiprávní jednání pachatelů lze ochránit ostatním osobách jejich soukromý majetek, ale také i společný majetek na veřejném prostranství. Na základě všímavosti občanů a včasného zásahu policistů je větší předpoklad dopadení pachatele přímo při činu, ať se jedná o poškození vozidla nebo jeho odcizení, odcizení jízdních kol a jiných věcí ze sklepních kójí, vloupání do bytů, garáží a chatek nebo poškození společného majetku v ulicích, a to například znehodnocení laviček, soch, skleněných výplní, či světelného osvětlení.

  

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. srpna 2021


 

vytisknout  e-mailem