Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté dopadli recidivisty při činu

TRUTNOVSKO – Krást chtěli naposledy v neděli večer na základní škole. 

Dva osmatřicetileté muže dopadli při činu trutnovští policisté v neděli večer na jedné z místních základních škol. Než muže policisté přímo ve škole při činu dopadli, netušili, že se jedná o dva recidivisty, kteří jim nejsou neznámí.

Oba muži předchozí trestnou činnost páchali jak každý sám, tak i společně.

Jeden z mužů se v poslední době dopouštěl drobných majetkových trestných činností tím, že měl odcizit z obchodů například alkohol, cukrovinky či drogistické zboží. Za přečin krádeže byl v minulosti však už pravomocně soudem uznán vinným a odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2020.

Druhý muž měl v posledních dnech zase řídit motorové vozidlo, a to i přesto, že mu byl městským úřadem letos na jaře pravomocně vysloven zákaz řízení na dobu 18 měsíců.

Oba muži společně byli navíc již před vloupáním se do základní školy pravomocně soudem odsouzeni 12. července 2017 za přečin krádeže spáchaný ve spolupachatelství. Dohromady je před pár dny opět svedla vidina lupu v podobě stavebního materiálu v jedné z místních základních škol.

Přestože hodnota stavebního materiálu, který si hodlali muži odnést, je zanedbatelná a pohybuje se v řádech jednotek tisíc korun, tak s ohledem na poměrně bohatou trestnou minulost obou mužů jim hrozí po prokázání viny tresty odnětí svobody ve výších tři a pět let. Jednomu z mužů je totiž ještě navíc přičítána nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Oba muži pak ve svých výpovědích uvedli, že jsou uživateli drog a před nedělní zamýšlenou krádeží společně drogy užili.

Policisté oba muže obvinili

Na základě všech výše uvedených skutečností policie oba muže 22. srpna 2017 obvinila a téhož dne dala trutnovskému okresnímu státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby, neboť je důvodné podezření, že by mohli v trestné činnosti i nadále pokračovat.

por. Ondřej Moravčík
23.8.2017; 09:48

vytisknout  e-mailem