Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Trojice zlodějů si vyslechla obvinění

BENEŠOVSKO - Již v minulosti se dopouštěli hlavně majetkové trestné činnosti 

Benešovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů (24, 26 a 42 let), jejichž výčet trestné činnosti je poměrně pestrý a protiprávního jednání se dopouštěli již v minulosti.  U všech tří mužů policisté zahájili trestní stíhání pro pokračující zločin krádeže, pokračující přečin porušování domovní svobody a pokračující přečin poškozování cizí věci, to vše spáchané ve spolupachatelství. Ostatní trestné činnosti se pak dopouštěli ještě samostatně.
Čtyřiadvacetiletý muž v nejméně třech případech řídil motorové vozidlo, ačkoli měl platný zákaz řízení, a to až do prosince roku 2022. V jednom z případů pak dokonce měl nebezpečně předjíždět jiné vozidlo, se kterým se následně střetl a poté z místa nehody utekl. Z těchto důvodů benešovští policisté zahájili jeho trestní stíhání pro pokračující přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  V dalším případě měli společně se svým dvaačtyřicetiletým společníkem z jedné farmy v obci Pecínov odcizit přes 300 kg měděných trubek. To jim však zřejmě nestačilo a do areálu se měli vrátit i o několik dní později a společně odcizit 40 litrů nafty a veterána motocyklu značky Jawa. Majiteli tak způsobili škodu ve výši 200 tisíc korun. V dalším případě tento čtyřiadvacetiletý muž měl společně s dalším společníkem vniknout na neoplocený pozemek v obci Pětihosty a společně s ním odcizit vibrační pěch v hodnotě 25 tisíc korun.
Tohoto jednání se měl muž dopouštět i přesto, že byl v uplynulých třech letech pravomocně odsouzen za obdobnou majetkovou trestnou činnost.
Další z mužů (42 let) pak nejen že měl odcizit již výše zmiňovaný motocykl, měděné trubky a naftu, ale v jiném případě měl společně se svým šestadvacetiletým společníkem vniknout na oplocený pozemek rodinného domu, následně se vloupat do stodoly v obci Poříčí nad Sázavou a zde odcizit další motocykl Jawa v hodnotě 50 tisíc korun a o několik dní později z jiného pozemku odcizit čtyřkolku v celkové hodnotě 10 tisíc korun.
Šestadvacetiletý muž pak odcizený motocykl prodal za 45 tisíc korun, ačkoliv věděl, že pochází z trestné činnosti jeho dvou společníků a i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za obdobnou trestnou činnost.

Vzhledem k tomu, že se všichni tři muži dopouštěli trestné činnosti v době, kdy byl na celém území České republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí jim v případě odsouzení trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do osmi let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
24. března 2021

Odkazy do noveho okna

veterán motorka

veterán motorka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem