Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté dohlíželi na rychlost

LOUNSKO – Výsledky páteční dopravně bezpečnostní akce. 

 Lounští dopravní policisté se minulý pátek opětovně zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontrolu řidičů, především pak na dodržování předepsané rychlosti. Hlavním účelem takových akcí je snížení počtu dopravních nehod a zlepšení dopravní kázně. Policisty bylo možné potkat po celý den na různých stanovištích v lounském okrese.

 Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

 Nejčastější pochybení, a to nedodržování předepsané rychlosti, bylo zjištěno u pětadvaceti řidičů. Oproti dopravně bezpečnostní akci, která proběhla minulý týden, došlo k navýšení o více než dvojnásobek zaznamenaného přestupkového jednání. Dále policisté řešili jednoho řidiče za přestupek spočívajícím ve způsobu jízdy.

 Všech šestadvacet zjištěných přestupků bylo řešeno s přestupci příkazem na místě udělením blokových pokut v celkové výši 40 500 korun.

 I tento týden je pozitivním výsledkem, že během kontrol u žádného z řidičů nebyl zjištěn alkohol ani jiné návykové látky.

29. ledna 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem