Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté o víkendu dohlíželi na motorkáře

KLADENSKO – Celorepubliková dopravně akce zaměřená především na kontrolu dodržování rychlosti. 

Policisté Územního odboru Kladno se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která probíhala v průběhu víkendu od pátku 24. června do neděle 26. června 2022.

Policisté se v rámci této dopravně bezpečnostní akce zaměřili především při kontrolní činnosti na řidiče motocyklů a dodržování stanovené rychlosti a další dodržování bezpečnostních předpisů v silničním provozu.

Při kontrolní činnosti policisté dohlíželi na dodržování pravidel silničního provozu a zároveň prováděli kontroly po odcizených vozidlech, věcech a pátrání po osobách. Jedním z cílů celého dopravního opatření je snížit počet dopravních nehod a přestupků na pozemních komunikacích.

V rámci této dopravně bezpečnostní akce policisté po celém území okresu Kladno na vytipovaných stanovištích a i v pohyblivých policejních hlídkách ve služebních vozidlech zkontrolovali celkem 77  řidičů včetně jejich dopravních prostředků. Z kontrolovaných řidičů byla přibližně třetina motorkářů. Dva řidiči motocyklu obdrželi od policejní hlídky reflexní šle. Ve dvou Celkem bylo zjištěno 24 přestupků, z toho 22 přestupků bylo vyřízeno na místě udělením blokových pokut v celkové výši 10 500,-Kč a dva přestupky byly oznámeny správnímu orgánu.

Sedm řidičů nedodrželo rychlost v obci a čtyři řidiči mimo obec. U šesti vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Jeden řidič za jízdy telefonoval a dva řidiči nepoužili bezpečnostní pásy. Policisté u dvou řidičů při dechových zkouškách naměřili v jednom případě 0,60 promile alkoholu v dechu a v druhém případě 0,47 promile alkoholu v dechu.

Kladenští policisté budou v těchto dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i v následujících dnech.

nprap. Jana Šteinerová
27. června 2022

Odkazy do noveho okna

DBA - motorkáři - rychlost

DBA - motorkáři - rychlost 

Detailní náhled

DBA - motorkáři - rychlost

DBA - motorkáři - rychlost 

Detailní náhled

DBA - motorkáři - rychlost

DBA - motorkáři - rychlost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem