Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté dohlížejí na děti

KLATOVSKO - V rámci projektu Zebra se za Tebe nerozhlédne policisté vysvětlovali dětem správné přecházení. 

         Dopravně preventivní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, se zaměřením na prevenci přecházení vozovky, se uskutečnila i v Klatovech ve čtvrtek 1. září a v úterý 6. září 2016. Hlavním cílem této akce je působit preventivně na účastníky silničního provozu. Při dohledu policisté vysvětlovali dětem zásady pro správné a bezpečné přecházení vozovky a tak předcházet úrazům a úmrtím osob na komunikacích.                           

     Při této akci policisté působí zejména na žáky základních škol, protože děti tvoří nejohroženější skupinu na komunikacích. Pod dohledem policistů děti přecházely po přechodech pro chodce u různých škol na Klatovsku.

Preventivní dohled policistů v blízkosti škol probíhá od počátku školního roku, vždy v ranních a odpoledních hodinách. Od policistů děti u přechodů pro chodce převzaly úkolníčky “Zebra se za Tebe nerozhlédne“ a reflexní pásky, které mohou využít při snížené viditelnosti v nadcházejících ¨podzimních měsících nebo při jízdě na jízdním kole.

       Rodiče pro bezpečnost a zdraví dětí mohou v dopravním prostředí udělat mnoho – nespoléhejte v žádném případě na školy či jiná vzdělávací zařízení, že dokáží naučit dítě bezpečně se pohybovat v dopravě. Děti se mohou naučit pouze základy správného chování, ostatní záleží na Vás – rodičích.

 

 

   

    Řidičům doporučujeme v maximální míře předvídat, zpomalit nebo i zastavit vozidlo, když se v blízkosti komunikace nachází dítě bez dozoru dospělé osoby. Přëd několika dny začala školní docházka a děti jsou po prázdninách roztěkané a nesoustředěné. Děti se ve volném čase pohybují na komunikacích samostatně ve městech i na vesnicích a mnohdy nedávají pozor, co se v jejich okolí děje.

Řidiči - buďte opatrní! 

 

 

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

6. září 2016

 

vytisknout  e-mailem