Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté dětem

Chebští policisté navštívili tři základní školy na Chebsku. 

Policisté nejprve zavítali do základní školy v Novém Kostele, kde dětem jak ze základní školy tak z mateřské školy předvedli celou řadu policejních činností, které doplnili názornými ukázkami. Policisté z pořádkové jednotky Cheb, Krajského ředitelství policie Zpč. kraje si pro děti připravili velice akční ukázky, u kterých se dětem tajil dech. Předvedli jim např. ukázku zadržení pachatele, který ujíždí v motorovém vozidle, ukázku bojových umění a celou řadu služebních zbraní. Poté policejní potápěči ukázali dětem motorový člun a potápěčskou výstroj, která děti velice zaujala. Dále následovala ukázka výcviku služebních psů z cizinecké policie Aš, kteří dětem předvedli, co služební psi všechno umí a jak dokážou policistům při jejich práci pomoci. Velký zájem měly děti také o sejmutí otisků prstů na karty, které si odnesli na památku domů. Na závěr jsme dětem rozdali omalovánky.

Jako druhou Základní školu jsme navštívili v Lubech, kde si policisté z pořádkové jednotky vybrali z řad žáků tři dobrovolníky, na kterých předvedli názornou ukázku zákroku proti výtržníkům v restauračním zařízení.

Jako poslední základní školu policisté navštívili v Plesné, kde se dětem předvedla ukázka zadržení ozbrojeného pachatele, který na policisty střílel. Zde policisté také použili barevné dýmovnice, které se dětem velice líbili.

Po těchto ukázkách si děti mohly prohlédnout zbraně a vyzkoušet výstroj a výzbroj pořádkové jednotky jako např. balistické helmy, neprůstřelné vesty, donucovací prostředky a také výstroj policejních potápěčů.
Děti z těchto ukázek byly velice nadšené. To, co si zde  mohly vyzkoušet a vidět na vlastní oči , pro ně bylo nevšedním zážitkem.

nprap. Martina Hrušková

 

vytisknout  e-mailem