Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté čtou a radí seniorům na Opavsku

Opavsko - preventivní akce "Týden čtení pro seniory" 

V tomto týdnu v rámci preventivních aktivit moravskoslezské policie „Týden čtení pro seniory“, která svou pozornost věnuje zejména lidem seniorského věku, opavští policisté oddělení tisku a prevence, oddělení obecné kriminality, dopravního inspektorátu a zejména policisté obvodních oddělení Územního odboru Opava vyrazili na besedy za seniory. V pondělí navštívili seniory v obcích Velké Hoštice a Jezdkovice. Úterní odpoledne patřilo členům Klubu sv. Anežky, dobrovolného sdružení Charity v Opavě.

Posluchači byli obeznámeni se současnou kriminalitou páchanou na seniorech, zejména podvodech s legendou volajícího „vnuka“ o kterých jsme informovali širokou veřejnost v článku “Případy podvodných jednání na osobách seniorského věku“ začátkem měsíce dubna 2019. Policisté četbou z knihy “Černá kronika aneb ze soudních síní“ a povídáním přiblížili případy, jež píše sám život a které policisté často řeší s obětmi trestných činů seniorského věku.

Černou kroniku i s doplňujícím materiálem ve formě audio nahrávky celé knihy, brožurek a letáků, si každý posluchač mohl odnést domů, aby si příběhy mohl sám kdykoliv přečíst či poslechnout a tím si připomenout, jak se chovat preventivně, případně jak se zachovat v nebezpečných situacích.

Dnes v odpoledních hodinách policisté s besedou navštíví také seniory a širokou veřejnost v Raduni.  Ovšem týdnem čtení preventivní aktivity cílené především na osoby seniorského věku nekončí. Již v příštím týdnu policisté pracující na poli prevence kriminality míří za dalšími dříve narozenými posluchači do Slavkova a v měsíci květnu do Malých Hoštic. Policisté budou rovněž v průběhu celého roku různé spolky a kluby sdružující seniory s preventivními radami nadále navštěvovat.

       nprap. Bc. Pavla Welnová

                vrchní inspektor

Oddělení tisku a prevence Opava / 17.04.2019

Odkazy do noveho okna

Velké Hoštice

Senioři Velké Hoštice 

Detailní náhled

Jezdkovice

Senioři Jezdkovice 

Detailní náhled

Klub sv. Anežky Opava

Senioři Klubu sv. Anežky v Opavě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem