Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté chytili zloděje

LIBEREC - Vykradl auta, v chatce vzal telefon. 

Policisté z oddělení hlídkové služby kontrolovali ve středu dopoledne 19 letého mladíka v osobním voze Mitsubishi. Auto mělo pouze jednu registrační značku, a to vzadu. Mladík policistům na jejich žádost nepředložil řidičský průkaz a ani nemohl. Policisté zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění a při prověřování registrační značky narazili také na problém. Nepatřila na auto, v kterém mladík jel, a navíc procházela pátráním. Mladíka tak policisté z hlídkové služby převezli kolegům ve Vesci. A ti navíc zjistili další zajímavé skutečnosti. Při prohlídce auta našli v zavazadlovém prostoru cukrovinky za třicet tisíc korun. A ty byly odcizeny den předtím, 5. ledna 2010, z vozidla Peugeot Partner, zaparkovaného v Ježkově ulici.

Mladík se doznal, že se do auta vloupal a věci si přisvojil. Kromě toho má na svědomí ještě další dva skutky. V říjnu loňskému roku ukradl  z auta zaparkovaného v Kašparově ulici přes stažené okénko peněženku, kde bylo téměř šest tisíc na hotovosti, dále v ní byly platební karty a sebral i mobilní telefon. Majitele věcí tak poškodil o téměř devět tisíc korun.

Posledním skutkem, který měl mladík spáchat, bylo odcizení mobilní telefonu. Ten vzal první lednový den roku 2010 z chatky ve Vyhlídkové ulici za tři a půl tisíce korun.

Jedna kontrola policistů tak odhalila spoustu skutků, kterých se měl mladík dopustit, a z kterých se bude muset zpovídat před soudem. Policisté z Vesce mu již ve zkráceném trestním řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a z neoprávněného opatření platebního prostředku. Vzhledem k tomu, že jeho věc řeší policisté ve zkráceném trestním řízení, dozví se mladík velmi brzy, jaký trest ho za tyto delikty čeká.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

vytisknout  e-mailem