Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté budou provádět kontroly honů - AKTUALIZACE

KRAJ - Začíná hlavní lovecká sezóna 

Kontrola dne 3. prosince 2016

Policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje provedli další kontroly společných lovů dne 3.12.2016. Byly provedeny kontroly 25 společných lovů a kontrolováno bylo 271 lovců a jejich zbraní. Dechové zkoušce se podrobilo celkem 170 účastníků společných lovů. Kontrolami nebyly zjištěny žádné závady a rovněž tak ani dechovými zkouškami nebylo zjištěno požití alkoholu žádným kontrolovaným účastníkem společných lovů.

Josef Houžvic
Oddělení tisku a prevence
P ČR Mělník
8. prosince 2016

------------------------------------------------------------------------

Kontrola dne 26. listopadu 2016

Další kontroly policisté uskutečnili dne 26. 11. 2016. Bylo provedeno 26 kontrol společných lovů, při kterých zkontrolovali 317 lovců a jejich zbraní. Ani při těchto kontrolách závady zjištěny nebyly. Současně byly prováděny dechové zkoušky na požití alkoholu, kterým se podrobilo 219 účastníků lovů. Ani při jedné kontrole nebylo požití alkoholu zjištěno.

Josef Houžvic
Oddělení tisku a prevence
P ČR Mělník
2. prosince 2016

------------------------------------------------------------------------

Policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál provádějí kontroly společných lovů

Policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje provádějí kontroly společných lovů. V sobotu 5. 11. 2016 bylo ve Středočeském kraji provedeno 13 kontrol společných lovů, při kterých bylo zkontrolováno 184 lovců a jejich zbraní. Při těchto kontrolách závady zjištěny nebyly a vše bylo v pořádku. Součástí těchto kontrol je i provádění dechových zkoušek na zjištění alkoholu v krvi, kterých bylo provedeno 110.

Další kontroly policisté uskutečnili dne 12. 11. 2016. Provedli kontroly 34 společných lovů, při kterých bylo zkontrolováno 360 lovců a jejich zbraní. Ani při těchto kontrolách závady zjištěny nebyly. Současně byly prováděny dechové zkoušky na požití alkoholu, kterým se podrobilo 259 účastníků lovů.

Dne 19. 11. 2016 policisté provedli dalších 20 kontrol splečných lovů, při kterých bylo zkontrolováno 239 lovců a jejich zbraní. Bylo zjištěno, že zbraně i potřebné doklady ke zbraním měli všchni lovci vpořádku a nebyly zjištěny žádné závady. Dále bylo provedeno 136 dechových zkoušek na přítomnost alkoholu v krvi. Je potěšitelné, že ani v jednom případě nebylo provedenými dechovými zkouškami zjištěno požití alkoholických nápojů u žádného účastníka společných lovů.

Josef Houžvic
Oddělení tisku a prevence
P ČR Mělník
24. listopadu 2016

--------------------------------------------------------------------------------

 

Začíná hlavní lovecká sezóna a čas mysliveckých honů, kterých se po celé republice účastní tisíce lovců a honců. V průběhu honu je velmi důležité dodržovat veškerá bezpečnostní pravidla související jak s používáním zbraní, tak i dodržování pravidel k ochraně života, zdraví a majetku. Některé honitby sousedí s bytovou zástavbou nebo komunikací, a proto je zde větší možnost způsobení střelného zranění osob nebo poškození jejich majetku.

Policistky a policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje tak, jako v minulých letech budou provádět kontroly honů, při kterých se zaměří na to, zda myslivci účastnící se honu mají u sebe předepsané doklady, a to: platný lovecký lístek, průkaz zbraně, zbrojní průkaz a doklad o zaplaceném pojištění. Kromě kontroly výše uvedených dokladů budou policisté provádět dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu účastníků honu. Provedenými kontrolami je každoročně zjištěno několik myslivců s pozitivním výsledkem kontroly na alkohol. V naprosté většině se jedná o přestupek, který policisté na místě vyřídí uložením blokové pokuty. Ve Středočeském kraji jsou každoročně provedeny desítky kontrol honů, při kterých jsou provedeny kontroly stovek myslivců a jejich zbraní.

Přes veškerá opatření každý rok dochází ke zraněním nejen samotných účastníků honů, ale i ke zranění náhodných osob. Policie ČR proto upozorňuje občany, aby se zbytečně nevystavovali možnosti střelného poranění a nevcházeli na místa, kde probíhají hony a uposlechli pokynů pořadatele honu.

Josef Houžvic
Oddělení tisku a prevence
P ČR Mělník
4. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem