Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Priority v dopravě z pohledu policie

KAMPAŇ zaměřená na "Bezpečné chování řidičů nákladních vozidel" 

V pondělí, dne 25. července 2011, proběhne na silnicích Královéhradeckého kraje již třetí kampaň, vycházející ze zvolených Dopravních priorit pro rok 2011. Kampaň bude tentokrát zaměřená na "BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ ŘIDIČŮ NÁKLADNÍCH VOZIDEL". Do akce se společně s dopravními policisty z jednotlivých dopravních inspektorátů zapojí i  policisté/ky z  Preventivně informačního oddělení  našeho Krajského ředitelství.

Při akci budeme řidičům nákladních vozidel, kamionů i autobusů, kromě dobře míněných rad, rozdávat  také vonítka ve tvaru autíčka, upozorňující na dodržování priorit v dopravě. Na vonítku budou mít řidiči celkem 6 základních doporučení: "Za volantem neodpočívej", "Dodržuj rychlost!", "Červená, STŮJ!", "Za volantem bez alkoholu", "Dodržuj přestávky!" a "Pozor na vlak!".

V rámci kampaně se policisté samozřejmě zaměří také na dodržování obecně platných předpisů v dopravě, včetně dodržování přestávek za volnatem a bezpečnou přepravu nebezpečných věcí.

V tomto roce se jedná již v pořadí o třetí obdobnou kampaň. V květnu proběhla kampaň zaměřená na "BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ CHODCŮ a CYKLISTŮ" (I. kolo, II. kolo je plánováno v říjnu 2011) a na začátku července kampaň zaměřená na  "BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ ŘIDIČŮ OSOBNÍCH VOZIDEL".


více na: Preventivní aktivity v roce 2011
por. Mgr. Lenka Burýšková
krajský koordinátor prevence kriminality
zveřejněno: 22. července 2011 v 9:00
 

vytisknout  e-mailem