Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté hodinu resuscitovali 41letého muže

BENEŠOVSKO - Poté, co ho oživili si muže převzala do péče ZZS. 

Skvělou práci předvedla tříčlenná hlídka policistů z dálničního oddělení Bernartice, která 60 minut resuscitovala muže po náhlém kolapsu.

Operační středisko středočeské policie přijalo minulý čtvrtek ráno oznámení o muži, který náhle zkolaboval v obci Kalná na Benešovsku a potřebuje okamžitou pomoc. Protože muž byl v bezvědomí a nedýchal, vyslal operační důstojník na místo nejbližší policejní hlídky, a to včetně policistů dálničního oddělení Bernartice, kteří disponují přístrojem AED.

Policisté prap. Tomáš Kotlas, nstržm. Miroslav Durda a nstržm. Daniel Morava přiložili defibrilátor, ten ale výboj nedoporučil, proto policisté začali sami s nepřímou masáží srdce. V tu chvíli na místo přijela zdravotnická záchranná služba, která společně s policisty pokračovala v resuscitaci. Při srdeční masáži se pravidelně střídali a v usilovném boji o mužův život pokračovali dlouhou hodinu. Fyzicky extrémně vyčerpávající záchrana života se podařila a po dlouhém boji se podařilo muže oživit. Dle sdělení záchranářů si kolegové zaslouží velký obdiv.

Tomáš Kotlas slouží na dálničním oddělení Bernartice, další dva kolegové, Miroslav Durda a Daniel Morava, v Bernarticích nyní vypomáhají, jinak slouží v kraji Vysočina na dálničním oddělení Velký Beranov.
Kolegům přeje mnoho pracovních úspěchů a pánovi brzké zotavení a mnoho zdraví.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

zleva prap. Tomáš Kotlas, nstržm. Miroslav Durda a nstržm. Daniel Morava

zleva prap. Tomáš Kotlas, nstržm. Mirosl... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem