Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policista zmizel ze silnice

CHOMUTOVSKO - Někdo ukradl ze silnice maketu policisty; Zloději kradli na zahrádkách. 

Zločin krádeže makety policisty vyšetřují tento měsíc policisté obvodního oddělení v Chomutově. Zatím neznámý pachatel měl pravděpodobně o víkendu odcizit ze silnice I/13 v obci Málkov maketu plechového policisty, která byla připevněna k lampě veřejného osvětlení. Po krádeži na místě zůstala jen konstrukce. Zloděj se zločinu krádeže dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu a za tuto krádež mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Poškozená obec vyčíslila vzniklou škodu na částku 12 tisíc korun.

Dvě zahrádky navštívil zloděj
Nemilé překvapení čekalo zahrádkáře v zahradní kolonii v obci Otvice na Chomutovsku. Tento týden zřejmě v nočních hodinách tam neznámý pachatel vnikl na dvě zahrádky, u kterých musel překonat oplocení. Z jedné si zloděj odnesl různé ruční nářadí, když na pozemku násilím vnikl do zahradní chatky. I v druhém případě lapka podrobil prohlídce zahradní domek, do kterého se vloupal za užití fyzické síly. Z něj nic neodcizil, škodu zanechal na zařízení. Zloděj poškozeným majitelům zahrádek způsobil hmotnou škodu ve výši pět tisíc korun.

Lapka využil situace a okradl zahrádkáře
Hbité prsty zloděje úřadovaly tento týden v zahradní osadě poblíž města Kadaň. Neznámý zloděj tam v odpoledních hodinách využil situace, kdy jeden motorista zaparkoval na cestě své vozidlo a poté se vzdálil na zahrádku a vůz ponechal neuzamčený. Z vozu lapka odcizil taštičku, kde měl poškozený osobní doklady, platební kartu a také finanční hotovost. Případem neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se zabývají kadaňští policisté. Ti apelují na řidiče, aby si svá vozidla vždy řádně uzamykali, i když vůz opouští jen na krátkou dobu.

nprap. Ludmila Světláková
Chomutov, 8. dubna 2020

vytisknout  e-mailem