Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policista zadržel podezřelého muže

Ostrava: Obviněn k krádeže jízdních kol ze sklepů. Měl probourat i část zdi. 

Minulý týden v pátek v podvečerních hodinách vešel do domu v Ostravě – Zábřehu policista a chtěl jít k bytu. Ve sklepních prostorách se ale svítilo a když tam policista zamířil, ucítil intenzivní linoucí se lidský zápach. Na zavolání a po identifikaci uviděl v místě osobu, která evidentně nebyla nájemníkem, nepřináležel jí tedy žádný sklep. Neznámý muž, ze kterého se ve chvíli stala osoba zadržená, držel policistovi dosti povědomé jízdní kolo...

Muže si na místě převzala přivolaná policejní hlídka, přičemž věc aktuálně vyšetřují ostravští kriminalisté z 8. oddělení obecné kriminality. Na základě zjištěných a zadokumentovaných informací lze konstatovat, že 39letý muž z Ostravy by měl mít na svědomí celkem 7 vloupání do sklepů a koláren na území Ostravy, ze kterých odcizil 6 jízdních kol. Někdy vypáčil dveře, jindy se protáhl otvorem kolem potrubí nebo rovnou proboural část zdi, v některých případech se mu však nepodařilo do uzamčených místností vniknout. Kola měl prodávat náhodným osobám a peníze používat pro svou potřebu. Celková škoda je vyčíslena na téměř 90 000 korun.

Kriminalisté muže obvinili ze zločinu krádeže a přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody. V úkonech trestního řízení i nadále pokračují, není vyloučeno rozšíření trestního stíhání o případné další skutky. Obviněný, který výše popsanou trestnou činnost nepopírá, byl již v minulosti za krádeže odsouzen. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na tři až osm let.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 15. května 2020

 

vytisknout  e-mailem