Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policista vystřílel zlato!

Střelecká sezona úspěšného střelce pokračuje 

Poslední víkend v dubnu se konal Mezinárodní závod v praktické střelbě „Mosquito match 2011“ ve slovenském Komárnu. Na závodu se sešla sestava nejlepších střelců z Evropy. Českou republiku mj. reprezentoval i náš policista Miroslav Zapletal – vicemistr austalo-asijského kontinentálního mistrovství 2010 a několikanásobný mistr ve střelbě z krátkých služebních zbraní.

Slovenští pořadatelé připravují každoročně pro závodníky velmi těžké střelecké situace, kterým museli borci čelit i letos. Jednalo se především o střelbu na pohyblivé terče, které byly např. schované za dveřmi. Střelci stříleli také z pohyblivého kývajícího-se křesla, umístěného na rampě. Situace byly rovněž zaměřeny na dynamický pohyb střelce, který se musel mezi terči co nejrychleji pohybovat.  Celkem si závodníci vyzkoušeli 18 takových situací.

Miroslav střílí s pistolí CZ 75 SP01 Shadow, ráže 9 mm, přičemž na tomto závodu vystřílel minimálně 300 nábojů. Vzhledem k tomu, že se jednalo o velmi technicky náročný závod, zvolil taktiku tzv. „na jistotu“, což se mu vyplatilo. Mezi dvěma sty závodníky skočil na stupni vítězů a do své sbírky si připsal další prezidentskou medaili za 1. místo úrovně Level III.


V polovině května se v estonském Talinu konal extrémní závod v praktické střelbě „Baltic storm 2011“. Na závodu se sešlo okolo 200 střelců zejména z Pobaltí, nechyběli i nejlepší střelci z Ruska, ze Švédska, z Dánska a Finska. Českou republiku reprezentoval policista Miroslav Zapletal.

Ve dvou dnech střelec musel odstřílet celkem 32 náročných střeleckých situací. Pro srovnání běžně střelci střílejí za den průměrně 8 až 10 situací, zde střelci museli zvládnout během 4 hodin celkem 16 střeleckých situací – střílelo se nonstop, tzv. „nonstop shooting“! Během omezeného času museli střelci zvládnout jak technickou přípravu na konkrétní situaci,  tak i psychickou a fyzickou přípravu. Součástí byl i střelecký individuální postup každé situace – zahrnoval orientaci v prostoru a správnou taktiku, kterou bylo nutné si v omezeném čase (během 2 minut) zapamatovat (VIDEO a FOTO ze závodu).

Miroslav na tomto závodu obhájil titul z loňského roku a domů si odvezl opět ZLATO. Gratulujeme!


více na: Úspěchy našich policistů (zpravodajství policie)
čtěte také: Střelecká sezona úspěšného střelce pokračuje  (zdroj: www.kralovehradeckenovinky.cz)

por. Mgr. Lenka Burýšková
27. května 2011

vytisknout  e-mailem