Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policista ve svém volnu zachránil ženě život

KLADENSKO – Okamžitě jednal a zaklíněnou ženu z hořícího vozidla vytáhl. 

Policista ve svém volnu zachránil ženě z havarovaného vozidla život, a to díky své odhodlanosti a statečnému chování.

K vážné dopravní nehodě tří vozidel došlo ve středu 4. dubna 2018, krátce před půl desátou večerní, a to na silnici I. třídy č. 7 u obce Jemníky. 

Osobní vozidlo BMW se střetlo s vozidlem Renault Master, přičemž vlivem nárazu bylo vozidlo BMW odhozeno na vozidlo Škoda Roomster.
V době této dopravní nehody se akorát vracel z Prahy policista pprap. Michal Kasl, služebně zařazený na OHS Kladno, který byl ve svém služebním volnu. Okamžitě u dopravní nehody zastavil, oblékl si reflexní vestu a zjišťoval situaci. Následně přiběhl k vozidlu BMW, které začalo hořet, a vnitřní prostor vozidla se začal zaplňovat dýmem. Tam spatřil zaklíněnou ženu na místě spolujezdce. Policista se snažil otevřít z venku všechny dveře, avšak ani jedny otevřít nešly. Proto se okamžitě rozhodl rozbít okénko u zadních dveří, čímž se mu podařilo dveře otevřít. Ve vozidle byla zaklíněná žena a v bezvědomí. Policista zraněnou ženu opatrně vytáhl z vozidla ven do bezpečného prostoru, poskytl jí první pomoc a zajistil životní funkce.

Za zasahujícím policistou po chvíli přišla žena, zdravotní sestra, která zastavila u místa dopravní nehody a společně hlídali stav zraněné ženy až do příjezdu Záchranné zdravotnické služby.

Zraněnou ženu poté transportoval vrtulník do jedné z pražských nemocnic.

Podpraporčík Michal Kasl ani v době svého osobního volna nezapomněl význam služební přísahy a svým okamžitým a správným jednáním zachránil lidský život. Zařadil se tak mezi policisty, kteří jsou morálním vzorem nejen pro své kolegy, ale vůbec pro širokou veřejnost. Jsem proto hrdý, že za celou Policii ČR opět mohu našemu kolegovi vyjádřit poděkování a obrovské uznání,“ okomentoval mimořádný zákrok policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
5. dubna 2018

vytisknout  e-mailem