Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policista ve svém volnu dopadl dva mladíky podezřelé z loupeže

Policista ve svém volnu dopadl dva mladíky podezřelé z loupeže. Podezřelé sledoval při útěku z místa činu. Na pomoc si zavolal policejní hlídku. 

Policista z Ředitelství služby cizinecké police se ve středu 5.2.2014 vracel odpoledne z práce domů. Na Olšanském náměstí nasedl do tramvaje, kam přistoupili i dva mladíci ve věku 17-20 let. Starší z nich se začal převlékat a druhý mluvil o „fakt drsné akci“, kterou před chvílí zvládli a začali si prohlížet bezdotykový telefon HTC. Našemu policistovi bylo chování mužů podezřelé a tak se rozhodl zavolat dozorčí službě PČR. Dispečera informoval, že mladíci mohli někde v Praze 3 spáchat loupež. Policista z dispečinku poslal na místo okamžitě nejbližší hlídku, protože krátce před tím dva muži nedaleko zmíněné tramvajové zastávky v Praze 3 přepadli chlapce a pod pohrůžkou násilí mu sebrali telefon. Podezřelí přestoupili u Hlavního nádraží na metro a cestou zkušeně měnili svou vizáž. Policista muže cíleně sledoval a  stále komunikoval s policejním dispečinkem, který navigoval hlídku policistů. Na stanici Budějovická přestoupili znovu, tentokrát do autobusu. Ten už ale po chvíli zastavila policejní hlídka a oba muže převezla na služebnu. Tam policisté zjistili, že oba mladíci mají za sebou bohatou kriminální minulost.  
 
Státní zástupce oba muže obvinil z trestného činu loupeže. Staršímu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 2 – 10let. Mladistvému, v případě odsouzení, trest poloviční.

vytisknout  e-mailem