Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policista upozornil skupinu podnapilých lidí na nedodržování vládního nařízení

Jindřichův Hradec - Muž mu za jeho upozornění měl vyhrožovat mimo jiné i zabitím. 

V sobotu ve večerních hodinách upozornil policista ve svém volném čase skupinku osob, která popíjela v garáži v jedné z obcí  na Jindřichohradecku na porušování vládního nařízení s tím, aby akci ukončili.  Dobře míněná rada a upozornění se však setkala s poměrně neúměrnou reakcí jednoho z mužů, který se měl zachovat ve špatném slova smyslu až neuvěřitelně. Policistovi několikrát zavolal a jeho telefonáty měly být plné urážek, vulgárních slov a podezřelý měl použít i výhružku zabitím, pokud bude věc policista dál řešit. Celý případ si po jeho oznámení převzali jindřichohradečtí kriminalisté, kteří včerejšího dne zahájili úkony trestního řízení, a to pro podezření ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, ze kterého je důvodně podezřelý čtyřiačtyřicetiletý muž. Celý případ je tak na začátku vyšetřování. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři léta.

Nad jednáním celé skupiny lidí v době, kdy se takřka celý svět potýká s tak vážnými problémy, kdy je v republice vyhlášen stav nouze, zůstává rozum stát. I s takovými lidmi se naši policisté, bohužel, musí potýkat.

Znovu upozorňujeme širokou veřejnost na důležitost dodržování vládních nařízení. Jak již bylo mnohokrát řečeno, tento boj můžeme vyhrát, nicméně v něm potřebujeme zodpovědné jedince, což se o některých lidech říct nedá.

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

30. března 2020

vytisknout  e-mailem