Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policista roku 2015 je z královéhradecké zásahovky

KRAJ - Prestižní ocenění získal v 16. ročníku ankety. 

Šestačtyřicetiletý příslušník zásahové jednotky Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje získal nejprestižnější cenu v anketě POLICISTA ROKU 2015.

Vyhlášení výsledků 16. ročníku ankety se uskutečnilo poslední červnové odpoledne v Top Hotelu Praha. Etická komise Policie ČR navrhla z desítek nominovaných policistů a občanských zaměstnanců vítěze jednotlivých kategorií (více zde).

Královéhradecký policista, jehož jméno ani fotografie nemůže být s ohledem na jeho zaměření policejních činností, které vykonává, zveřejněna, byl oceněn zejména pro své neuvěřitelné nasazení a aktivní přístup ke všemu, co v Policii ČR dělal a dělá. Díky vlastní píli a iniciativě získal jako jediný policista zásahové jednotky oprávnění vykonávat celkem tři specializace, a to pyrotechnickou, potápěčskou a oprávnění k používání odstřelovačské pušky. Ve všech těchto oblastech je uznávaným odborníkem a navíc motivuje a pomáhá zdokonalovat mladší kolegy, se kterými pracuje i nad rámec svých pracovních povinností. V minulých letech se účastnil několika Expertních misí v Bosně a Hercegovině, kde se podílel na odminování řeky Sávy. Zároveň se podílí i na lektorské činnosti v rámci přípravy pyrotechniků celé policie, je soudním znalcem v oboru střelivo a výbušniny a má za sebou úspěchy při profesionálních závodech ostřelovačů.

Osobnost tohoto policisty nejvýstižněji popisuje vedoucí Odboru speciálních potápěčských činností a výcviku Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR plk. PhDr. Lubomír Znojil: „Je to kolega, na kterého se mohu v jakékoliv i velmi nebezpečné situaci stoprocentně spolehnout. Půjdu s ním do jakékoliv situace a vím, že mne nikdy nezklame. Je to člověk s obrovským srdcem, s neuvěřitelným rozhledem, sečtělý a vzdělaný,  jako málo kdo v mém okolí.“
Vedoucí Zásahové jednotky našeho krajského ředitelství k tomu dodává: "Je to kolega a kamarád, jehož největší devizou jsou kromě zmíněných specializací oddanost své práci za každé situace, absolutní vyrovnanost, pracovitost a smysl pro kolektiv. Mluví za něj činy, kterými každodenně naplňuje beze zbytku krédo policie "pomáhat a chránit" ".

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 1.7.2016, 10:30

Odkazy do noveho okna

Policista roku 2015

Policista roku 2015 

Detailní náhled

Policista roku 2015

Policista roku 2015 

Detailní náhled

Policista roku 2015

Policista roku 2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem