Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policista roku 2015 a slavnostní slib nových policistů

KRAJ - Do policejních řad bylo uvedeno 68 nových policistů. 

Dne 28. června 2016 se v prostorách Muzea Policie České republiky v Praze konal slavnostní slib nových policistů, kteří byli přijati do služebního poměru a rozšíří tak řady policistů Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Slavnostní slib složilo celkem 68 nových policistů.
V rámci oslav došlo k ocenění nejlepších policistů a zaměstnanců středočeského kraje za uplynulý rok, které se každoročně uděluje těm příslušníkům a občanským zaměstnancům policie, kteří významným způsobem přispěli k fungování a prestiži sboru. Pěti členná komise z každé kategorie a několika nominovaných vybrala následující vítěze.

  • Policista roku 2015 - Policistou roku 2015 se stal plk. Ing. Bc. Jan Tulach, vedoucí odboru služby pořádkové policie. Na své současné pozici využívá všech v minulosti získaných zkušeností, které mu zajišťují bohatý vědomostní a praktický základ k vytváření nových metodických postupů a integraci praxí získaných a podložených metod, které mají svůj základ v praxí ověřeném služebním vývoji. V roce 2015 se významnou měrou podílel na zajištění bezpečnosti v souvislosti s migrační vlnou - zajištění pořádku v Záchytném zařízení pro cizince Bělá - Jezová, na bezpečnostním opatření HRANICE, na bezpečnostním opatření souvisejícím s návštěvou Prezidenta republiky ve Středočeském kraji, na zajištění průjezdu kolony Americké armády přes území ČR (bezpečnostní opatření KONVOJ).
  • Čin roku - Toto ocenění získali policisté z Územního odboru Kladno, Obvodního oddělení policie Unhošť nprap. Luděk Wirth a pprap. Jiří Poch, kteří v únoru 2015 zachránili život tonoucímu muži pod kterým se propadl led a nemohl se sám z ledové tříště dostat ven. Policisté se snažili okamžitě tonoucího muže zachránit tím, že se k místu prolomení pokoušeli dostat plazením po zamrzlé ploše rybníka a za pomoci lana ho chtěli vytáhnout. V tom okamžiku i pod nimi začal led praskat, ale i přes tyto komplikace muže z vody vytáhli a zachránili mu tak život.
  • Tým roku - Týmem roku se stali policisté z Územní odboru Kolín pod vedením plk. Mgr. Jiřího Fejfara, kteří se dlouhodobě podílí na mnoha projektech, které svým zaměřením zvyšují bezpečnost konkrétních lokalit a pomáhají dalšímu rozvoji bezpečnostní strategie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Vzhledem k tomu, že projekty jsou zaměřeny na snižování kriminality v regionu a tím zároveň zvyšují bezpečnost obyvatel, mají potenciál se rozšířit na celé území České republiky.
  • Zaměstnanec roku - V této kategorii byl oceněn analytik Jaroslav Junek z odboru nformačních a komunikačních technologií.

    Pan Junek se dlouhodobě podílí na mnoha projektech, které svým významem a rozsahem přesahují hranice Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Jedná se např. o projekt Videokonference, Mobilní policista a Geografický informační systém.

  • Síň policejní slávy -  Do síně policejní slávy byl uveden vedoucí odboru kriminalistické techniky a expertíz mjr. JUDr. Petr Vojík, který je ve služebním poměru od března roku 1971. Mjr. JUDr. Petr Vojík dokázal po celou dobu služebního poměru rozvíjet mnohé schopnosti a zkušenosti, které plně uplatňoval a uplatňuje při řízení útvaru. Zejména v rámci výkonu funkce vedoucího Odboru kriminalistické techniky expertiz dokázal vždy zajistit velmi dobrou funkčnost celého odboru, jakožto vysoce specializovaného policejního pracoviště. Jeho snaha a zkušenosti byly korunovány úspěšným procesem akreditace znaleckého pracoviště, které bylo v roce 2012 akreditováno českým institutem pro akreditaci, o.p.s. dle normy ČSN EN ISO/IEC 17025:2005.

Výše uvedeným policistům a občanským zaměstnancům předal ocenění ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. JUDr. Václav Kučera společně s 1. náměstkem policejního prezidenta plk. Mgr. Martinem Vondráškem.

Bc. Barbora Schneeweissová
por. Bc. Jana Dětská
Oddělení tisku a prevence
P ČR Středočeského kraje
22. července 2016

Odkazy do noveho okna

slib 2016

slib 2016 

Detailní náhled

slib 2016 (2)

slib 2016 (2) 

Detailní náhled

slib 2016 (3)

slib 2016 (3) 

Detailní náhled

slib 2016 (4)

slib 2016 (4) 

Detailní náhled

1 náměstek policejního prezidenta plk. Vondrášek

1 náměstek policejního prezidenta plk. V... 

Detailní náhled

policista roku - plk. Tulach

policista roku - plk. Tulach 

Detailní náhled

čin roku - policisté OOP Unhošť

čin roku - policisté OOP Unhošť 

Detailní náhled

tým roku - ÚO Kolín

tým roku - ÚO Kolín 

Detailní náhled

zaměstnanec roku - p. Junek

zaměstnanec roku - p. Junek 

Detailní náhled

síň policejní slávy - mjr. Vojík

síň policejní slávy - mjr. Vojík 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem