Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policista pomohl zachránit lidský život

NÁCHODSKO – I když není profesionálním záchranářem a nebyl ve službě, zachránil život. 

Jako již mnohokrát v minulosti, tak i dnes přinášíme příběh, který dokazuje, jak skvěle funguje spolupráce mezi jednotlivými složkami integrovaného záchranného systému, jejichž příslušníci každodenně zachraňují lidské životy. A čím dál častěji se ukazuje i to, že u těchto složek pracují profesionálové a srdcaři, kteří berou své povolání jako životní poslání, které není omezeno službou.

Jedna taková událost se stala začátkem června, na Broumovsku, na jednání zastupitelstva obce. Jeden z mužů tam náhle zkolaboval a zastavilo se mu srdce.  

Naštěstí byl na zasedání přítomen i policista, který sice nebyl zrovna ve službě, ale věděl, co má dělat. Začal tak spolu s dalšími okamžitě s jeho oživováním. Muže resuscitovali až do příjezdu ZZS, kteří si jej následně převzali do své péče a vrtulníkem transportovali do fakultní nemocnice. Díky profesionální a okamžité pomoci se podařilo muže zachránit a navrátit do normálního života.

Nelze než vyzdvihnout spolupráci jednotlivých složek a zároveň poděkovat za práci policisty, který ačkoli není profesionálním záchranářem a byl vystaven velkému psychickému vypětí, přesto dokázal vyhodnotit situaci a včas pomoci. Žádný nácvik nedokáže simulovat ostrou akci, přesto si policisté v podobných situacích dokážou poradit a přenést na sebe v případě potřeby zodpovědnost. A to jak ve službě, tak mimo ni.
 

por. Mgr. Lucie Konečná
3.7.2020, 09:00 hod

Odkazy do noveho okna

záchrana života

záchrana života 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem