Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policista do bytu vlezl oknem

Všímavost souseda zachránila život důchodkyni v Hradci  

Včera 28. února 2011 v podvečerních hodinách zkontaktoval hradeckou policii starostlivý muž s tím, že již delší dobu neviděl vycházet z bytu v Orlické kotlině v Hradci Králové svou sousedku. Měl strach, že se jí něco stalo, jelikož z bytu bylo slyšel její sténání.

Policisté okamžitě vyrazili na místo. Před uzamčenými dveřmi jejího bytu na starší paní volali, zvonili a bouchali. Z bytu v prvním patře bylo slyšet pouze nesrozumitelné volání. Z obavy o její život vlezl jeden policistů do bytu otevřeným oknem. Sténání se ozývalo z koupelny. Dveře do doupelny šly pouze pootevřít. Za nimi na zemi totiž leželo rozbité umyvadlo. Po překonání překážky se policista dostal dovnitř. V koupelně ležela na zemi žena ve věku osmdesát let. Starší paní se po chvíli probrala ze šoku a začala s policistou mluvit. Zřejmě ráno v koupelně upadla a nemohla se postavit. Od té doby tam ležela na zemi.

Přivolání záchranáři ihned důchodkyni poskytli první pomoc. Poté ženu zdravotníci odvezli do královéhradecké fakultní nemocnice. 

nprap. Anna Pešavová - 1. března 2011
  

vytisknout  e-mailem