Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policista roku 2013

KRAJ - Královéhradecká policie získala dvě ceny. 

Ve čtvrtek 16. října 2014 v kongresovém sále pražského TOP Hotelu ministr vnitra Milan Chovanec a policejní prezident plk. Mgr. Bc. Tomáš Tuhého předávali ceny v rámci slavnostního vyhlášení prestižního ocenění Policista roku 2013. Toto ocenění již patnáct let  přebírají policisté a občanští zaměstnanci Policie ČR, kteří v uplynulém roce dosáhli významných úspěchů či jiným výrazným způsobem přispěli k fungování a prestiži policejního sboru.
 
Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje získalo z vyhlašovaných kategorií dvě významná ocenění.
 
 
V kategorii Tým roku byla nejlepším týmem vyhlášena skupina s pracovním názvem "VRTÁK" složená z jedenácti policistů z krajského ředitelství a územních odborů policie Trutnov a Náchod:
 
- nprap. Rudolf KUKLA, Odbor obecné kriminality KŘP
- kpt. Ing. Jaromír VERNER, Odbor obecné kriminality KŘP
- por. Bc. Anton BREZÁNI, SKPV Územního odbor Trutnov
- por. Ing. Gabriela KUBÍČKOVÁ,  SKPV Územní odbor Trutnov
- por. Ing. Petr HRACH, Oddělení analytiky Územní odbor Trutnov
- nprap. Bc. Ivan FIDLER,  SKPV Územní odbor Trutnov
- por. Mgr. Aleš PETŘÍČEK, Územní odbor Trutnov
- nprap. Valentin HERMAN, SKPV Územní odbor Trutnov
- por. Bc. Jiří KOČÍ, SKPV Územní odbor Náchod
- nprap. Vladimír HRONOVSKÝ, SKPV Územní odbor Náchod
- npor. Bc. Jaroslav ŠPAČEK, SKPV Územní odbor Trutnov
 
Tento tým se podílel na vyšetřování a objasnění závažné a svým rozsahem mimořádné rozsáhlé trestné činnosti známé pod názvem „VRTÁK“. Organizovaná skupina z Polska páchala trestnou činnost spočívající v navrtávání oken a následném vykrádání domů. Svoje aktivity gang postupně rozšiřoval na celé území Čech, Moravy, Slezska, a dokonce i do sousedních zemí Rakouska a Slovenska. Vzhledem k mezinárodnímu rozsahu páchané trestné činnosti se do pátrání po pachatelích zapojili policisté na všech krajských ředitelstvích i dalších organizačních článcích PČR. Po více než čtyřech letech se královéhradeckým policistům podařilo zadržet a obvinit čtyři osoby. Zadokumentovali 418 napadených domů v 11 krajích ČR se škodou 12,5 milionů korun. Akce „VRTÁK“ patří svým rozsahem k největší a dobou realizace k jedné z nejdelších a důkazně nejnáročnějších akcí v novodobé historii Policie ČR.
 
 
V kategorii Zaměstnanec roku se na druhém místě umístila Ing. Martina KULHÁNKOVÁ, vedoucí Odboru specializovaných činností a veřejných zakázek Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.
V rámci Integrovaného operačního programu koordinovala projekty Kontaktní a koordinační centra I. a Kontaktní a koordinační centra II. Značnou měrou se podílela na přípravě a realizaci projektu „Integrované operační středisko – Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje“, v rámci evropských projektů se podílí na přípravě mezinárodní policejní přeshraniční česko- polskou spolupráci v plánovacím období 2014-2020.
 
 
Celé vedení krajského ředitelství si velice váží profesionálního přístupu kolegů, jejichž práce byla tímto způsobem oceněna. O zážitky ze slavnostního ceremoniálu a ze setkání s vedením Ministerstva vnitra a Policejního prezidia ČR se zástupci oceněných kriminalistů podělili s managementem  ředitelství v průběhu páteční ranní porady. Z úst krajského ředitele zazněla upřímná gratulace, opakované poděkování a vyzdvihnutí práce, která může být i příkladem pro ostatní kolegy. 

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 17.10. 2014, 10:00

SOUVISLOSTI
     Policista roku 2013  
(Policejní prezidium)

Odkazy do noveho okna

Policista roku 2013

Policista roku 2013 

Detailní náhled

Policista roku 2013

Policista roku 2013 

Detailní náhled

Policista roku 2013

Policista roku 2013 

Detailní náhled

Policista roku 2013

Policista roku 2013 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem